2015-09-03 17:22:31
Φωτογραφία για «ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΣ Ο ΙΝΤΕΓΕ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ» (ΡΗΟΤΟ)
Ο Ζεράρ Καστελά, ο άνθρωπος που... ανακάλυψε τον Μπράουν Ιντέγε όταν ήταν στη Νιγηρία, μίλησε στο "gazzetta.gr" για το νέο επιθετικό του Ολυμπιακού. Οι πρώτες συμβουλές που του έδωσε, η προσαρμογή του στην κρύα Ελβετία κι η ευχή του στον άλλοτε παίκτη του.

Αναλυτικά Ο προπονητής που έφερε στην Ευρώπη και στην Ξαμάξ τον Μπράουν Ιντέγε, Ζεράρ Καστελά, μίλησε για το νέο «αστέρι» του Ολυμπιακού. Πως τον απέκτησε, οι πρώτοι κρύοι μήνες στην Ελβετία κι η γρήγορη προσαρμογή του.

Τα στοιχεία που ξεχώρισε στον τότε 19χρονο επιθετικό κι η πεποίθησή του ότι θα πετύχει στην Ελλάδα με τη φανέλα των νταμπλούχων Ελλάδας.

Πως ανακαλύψατε τον Ιντέγε;

«Ενας μάνατζερ μου έδειξε ένα DVD από το Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων, με την εθνική Νιγηρίας U-20. Εκεί τον είδα και τον κάλεσα στην Ελβετία. Δοκιμάστηκε για τέσσερις εβδομάδες στην Ξαμάξ και στη συνέχεια προχωρήσαμε στη συνεργασία μαζί του. Ήταν Νοέμβριος του 2007, είχε πολύ κρύο και δεν ήταν εύκολες οι συνθήκες γι αυτόν».


Ποια ήταν τα στοιχεία του που σας εντυπωσίασαν;;

«Η ταχύτητά του κι η ντρίπλα του στο ένας εναντίον ενός».

Ποιες ήταν οι πρώτες συμβουλές που του δώσατε;

«Ήταν η πρώτη του εμπειρία στην Ευρώπη, ήταν πολύ νέος και του είπα να δουλέψει σκληρά, να έχει υπομονή και να είναι σοβαρός. Είχε σπουδαίες αρετές ως στράικερ».

Τι είναι αυτό που τον διακρίνει;

«Ήταν ένα αγόρι που προσαρμόστηκε γρήγορα στο ευρωπαϊκό παιχνίδι, έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα και δημιουργεί γκολ για τους συμπαίκτες του».

Μετά την Ξαμάξ είχε την πορεία που περιμένατε;

«Ήταν καλή η επιλογή του να πάει στη Γαλλία (Σοσό) μετά την Ξαμάξ, αλλά μετά δεν ξέρω αν έπραξε σωστά».

Πιστεύετε ότι μπορεί να τα καταφέρει στην Ελλάδα και σε μια ομάδα υψηλού επιπέδου όπως ο Ολυμπιακός;

«Ναι, μπορεί να είναι πολύ ισχυρός στην Ελλάδα, είναι ένας πολύ γρήγορος σκόρερ. Του εύχομαι κάθε επιτυχία».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ