2012-05-17 17:36:02
Φωτογραφία για Παρότι υπηρεσιακή...πολύ ικανή
Επιτέλους μια κυβέρνηση που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι και η κανονική κυβέρνηση της χώρας. Δεν αναφέρομαι στα πρόσωπα αλλά στην ποιότητα των ανθρώπων που την απαρτίζουν.Και εξηγούμαι Δύο βασικά πράγματα πρέπει να έχει μία κυβέρνηση ως προς τους υπουργούς της. Το πρώτο είναι το ασυμβίβαστο υπουργού-βουλευτή ώστε ο υπουργός να μην έχει καμία σχέση με το νομοθετικό σώμα, αφού σαν πρόσωπο αποτελεί μέρος του εκτελεστικού σώματος (μέλος της κυβέρνησης). Έτσι δεν παραβιάζεται η αρχή της διάκρισης των εξουσιών και λειτουργεί καλύτερα η δημοκρατία. Το δεύτερο και κυριότερο είναι ότι οι υπουργοί είναι όλοι τοποθετημένοι σε υπουργεία που έχουν "σπουδάσει". Αναλυτικότερα:

Υπουργός εθνικής άμυνας τοποθετήθηκε ο Στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης. Ποιος θα ήταν πιο άξιος από έναν στρατιωτικό να ηγείται αυτού του υπουργείου;

Υπουργός ανάπτυξης ανταγωνιστικότητας και ναυτιλίας ο κ. Γιάννης Στουρναράς. Σπούδασε οικονομικά και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Θα μπορεί με τις προχωρημένες γνώσεις του να διαχειριστεί τις απαιτήσεις αυτού του υπουργείου, καθώς σπούδασε πάνω στο αντικείμενο που απαιτεί αυτό.


Υπουργός προστασίας του πολίτη είναι ο Ελευθέριος Οικονόμου. Ανώτατος εν αποστράτεια αξιωματικός της Ελληνικής αστυνομίας. Λόγω της δουλειάς του, ένας από τους καταλληλότερους ανθρώπους γι' αυτή την θέση.

Υπουργός Εξωτερικών ο Πέτρος Μολυβιάτης. Σπούδασε νομικά στο πανεπιστήμιο της Αθήνας. Εντάχθηκε στην διπλωματική υπηρεσία και υπηρέτησε στις μόνιμες αντιπροσωπείες της Ελλάδας στην έδρα του Ο.Η.Ε. Άρα είναι γνώστης της αρετής της διπλωματίας και μπορεί να μας εκπροσωπήσει σε μία σειρά από φλέγοντα ζητήματα, όπως το Σκοπιανό.

telalhs.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ