2012-05-20 16:08:01
Φωτογραφία για Αποζημίωση σε ιερόδουλη για άδικη προφυλάκιση
Το ελληνικό Δημόσιο καλείται να καταβάλει ως αποζημίωση το χρηματικό ποσό των 1.638 ευρώ σε πρώην ιερόδουλη για το διάστημα των 182 ημερών (9 ευρώ ανά ημέρα) που έμεινε προφυλακισμένη.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη.... το 2006, όταν μια νεαρή κοπέλα 25 ετών που εκδιδόταν στις πιάτσες τις συμπρωτεύουσας συνελήφθη από αστυνομικούς για συμμετοχή σε ληστεία. Η νεαρή ιερόδουλη έμεινε προσωρινά κρατούμενη για έξι μήνες, όμως τελικά η Δικαιοσύνη την αθώωσε.

Σύμφωνα με την Εspresso,

η υπόθεση που έμελλε να τη στείλει προσωρινά στις φυλακές εκτυλίχτηκε τα ξημερώματα των Χριστουγέννων του 2006. Τότε, σύμφωνα με τη δικογραφία, η νεαρή γυναίκα και μητέρα ενός ανήλικου παιδιού, που έκανε και συστηματική χρήση ναρκωτικών, επιβιβάστηκε σε κλεμμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο άγνωστου "πελάτη" προκειμένου να συνευρεθούν σεξουαλικά επ’ αμοιβή.

Στην περιοχή των Αμπελοκήπων όμως, ο "πελάτης" προέβη στη διάρρηξη δύο καταστημάτων, αρπάζοντας συνολικά 600 ευρώ και ένα ηχοσύστημα. Ο δράστης συνελήφθη σχεδόν επ’ αυτοφώρω και μαζί του συνελήφθη και κατηγορήθηκε και η 31χρονη, που βρισκόταν όλη την ώρα μέσα στο όχημα.


Από την πρώτη στιγμή υποστήριζε την αθωότητά της, λέγοντας ότι βρισκόταν "στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή με το λάθος άτομο". Δεν έπεισε όμως τις δικαστικές αρχές, που την έκριναν προσωρινά κρατούμενη για διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος.

Εξι μήνες αργότερα, η συλληφθείσα αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση. Τον Μάιο του 2009 το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης την έκρινε ένοχη για απλή κλοπή και την καταδίκασε σε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης δύο ετών.

Τον περασμένο Φεβρουάριο. το δευτεροβάθμιο Εφετείο την αθώωσε τελικά, κρίνοντας ότι δεν αποδείχτηκε η συμμετοχή της στις πράξεις που τις αποδίδονταν. Στη συνέχεια, προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, διεκδικώντας αποζημίωση για την 6μηνη προφυλάκισή της.

Οπως ισχυρίστηκε στο Πενταμελές Εφετείο η 31χρονη σήμερα γυναίκα: "Η άδικη προφυλάκισή μου στέρησε στο 5χρονο -τότε- παιδί μου τη χαρά να έχει τη μητέρα
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ