2012-05-20 16:05:37
Φωτογραφία για Κώστας Μπαρμπαρούσης...«Είμαι βιοπαλαιστής, όχι ναζιστής»
Αγρότης, γνήσιος Έλληνας κι εθνικιστής είναι ο Κώστας Μπαρμπαρούσης όπως υποστηρίζει σε συνέντευξή του, τονίζοντας ότι μπορεί να μην διαθέτει πτυχία, όμως έχει ψυχή.

Ο «Καραϊσκάκης», όπως τον αποκαλούν λόγω του παρουσιαστικού του, ξεκαθαρίζει στο «iefimerida» ότι δεν είναι ναζιστής, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως εχθρός της Ελλάδας δεν είναι ο Χίτλερ αλλά η Μέρκελ. Όσο για το σύνθημα «να ξεβρωμίσει ο τόπος», δηλώνει πως οι εμπενευστές του αναφέρονταν στους πολιτικούς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Μπαρμπαρούσης:

Πώς έγινες βουλευτής ; Το είχες σκεφτεί ποτέ ;

Όχι, δεν το είχα σκεφτεί ποτέ στη ζωή μου. Ως πριν από δυο χρόνια. Μου είπαν κάποιοι δικοί μου να προχωρήσω μπροστά και το κανα.

Αισθάνεσαι νεοναζί, όπως κατηγορούν τη Χρυσή Αυγή ;

Σε καμία περίπτωση. Αισθάνομαι γνήσιος Ελληνας, εθνικιστής, πατριώτης. Ούτε ναζί, ούτε Στάλιν. Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από τον Χίτλερ, από τη Μέρκελ κινδυνεύει. Εδώ άλλοι προσκυνάνε τη Μέρκελ ! Η Ελλάδα κινδυνεύει από άλλους νέους εχθρούς.


Θα χαιρετούσες ποτέ ναζιστικά ;

Εγώ δεν θα χαιρετούσα έτσι, όχι. Για πλάκα να σηκώσω το χέρι. Αλλά δεν είναι χαιρετισμός των ναζί, δεν ξέρω γιατί το λένε αυτό. Είναι χαιρετισμός αρχαιοελληνικός, πολεμικός, τον είχαν όταν πήγαιναν στον πόλεμο. Μετά τον πήραν οι Ρωμαίοι, αυτό το Αβε Καίσαρ, ξέρεις. Μετά τον πήρε ο Ιωάννης Μεταξάς και ο Χίτλερ.

Και το παρουσιαστικό σου ; Πώς έγινε να μοιάζεις στον Καραισκάκη ;

Είμαι έτσι πολλά χρόνια. Εχω μακριά μαλλιά από το γυμνάσιο. Το μουστάκι το έχω πέντε χρόνια. Τώρα που ανακατεύτηκα με την πολιτική μου λένε ότι μοιάζω στον Καραισκάκη. Τι να πω.

Το προεκλογικό σου σύνθημα ήταν ''Για να ξεβρωμίσει ο τόπος''. Τι εννοείς ;

Να ξεβρωμίσει από τους πολιτικούς που αντί να κάνουν λειτούργημα –γιατί η πολιτική είναι λειτούργημα- σκέφτονταν μόνο τις μίζες και τις ρεμούλες, το προσωπικό όφελος. Αλλά το εννοώ και για τους λαθρομετανάστες, κάθε λογής καρύδι έρχεται στη χώρα μας και γίνονται αυτά που βλέπουμε.

Ποιος είσαι πραγματικά ; Πώς ζεις ;

Είμαι βιοπαλαιστής, αγρότης, κτηνοτρόφος, δούλεψα και σε οικοδομές, καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή. Ζω στο χωριό Μαχαιρά Αιτωλοακαρνανίας, στο ορεινό Ξηρόμερο. Είμαι παντρεμένος με την Ιωάννα Τόντου, οι ρίζες της είναι από το Μεξικό. Εχω τέσσερα παιδιά, ένα εκτός γάμου. Στην πολιτική θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Θέλω να ασχοληθώ με τον αγροτικό τομέα, να βοηθήσουμε τους αγρότες να παράγουν και να εμπορεύονται τα προϊόντα τους, να δώσουμε κατεύθυνση. Οι άνθρωποι μου λένε προχώρα μη σταματάς, είμαστε δίπλα σου. Τον Μιχαλολιάκο, όχι, δεν τον ξέρω καλά. Ακούω τι μας λέει, μας λέει να προσέχετε μη σας τη στήσουν, δεν μας λέει να είμαστε επιθετικοί.

Ακούς αρνητικά σχόλια από τον κόσμο ;

Κάποιοι λένε αυτοί οι αγράμματοι πού πάνε τώρα. Επειδή δεν βγάλαμε Κολέγια και δεν έχουμε μεταπτυχιακά στο Χάρβαρντ. Δεν είμαι αμόρφωτος, έβγαλα το γυμνάσιο, τελείωσα μια τεχνική σχολή, ξέρω αγγλικά, έχω κάποια υποτυπώδη μόρφωση. Τι να το κάνεις το Κολέγιο, πρέπει πάνω απ όλα να χεις καλή καρδιά, καλή ψυχή. Αλλά αρνητικά σχόλια δεν ακούω, ο κόσμος δεν νιώθει αρνητικά για μας, η τηλεόραση περνάει τέτοιο μήνυμα.
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
36 νεκροί στη νότια Υεμένη
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
36 νεκροί στη νότια Υεμένη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ