2012-05-20 19:11:38
Φωτογραφία για Φύλακες Άγγελοι - Με ισραηλινά φτερά και ξεκάθαρο μήνυμα
Σαφέστατο μήνυμα προς την Άγκυρα ότι δεν έχει καμία διεθνή νομιμοποίηση επί των κατεχομένων εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας, έστειλε το Ισραήλ την περασμένη Δευτέρα, 14 Μαΐου, όταν ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφους τύπου F-15 πραγματοποίησε διαδοχικές πτήσεις πάνω από την κατεχόμενη Κύπρο, σε μία πρωτοφανή επίδειξη ισχύος του Ισραήλ προς την Τουρκία, με προβολή αεροπορικής ισχύος στο «μαλακό υπογάστριο» της Άγκυρας. Αυτό τουλάχιστον δήλωσαν στη «ΜΑΧΗ» πηγές μέσα από την κυβέρνηση του Ισραήλ που γνωρίζουν πολλά.Πιάστηκε στον ύπνο η τουρκική αεροπορία

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ενώ το ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος, πραγματοποιούσε πτήση πάνω από τις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας, πέρασε τη γραμμή καταπαύσεως του πυρός και εισήλθε στον «εναέριο χώρο» του ψευδοκράτους. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η τουρκική αεροπορία εμφανίστηκε εντελώς απροετοίμαστη για το επεισόδιο, καθώς το ισραηλινό μαχητικό μπαινόβγαινε επί μία ώρα από τις ελεύθερες περιοχές προς τα κατεχόμενα, εισερχόμενο όχι μία αλλά πέντε συνολικά φορές εντός του «εναέριου χώρου» των κατεχομένων, εντελώς ανενόχλητο από την τουρκική Αεροπορία. Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες το ισραηλινό πολεμικό πέταξε οκτώ ολόκληρα λεπτά επάνω από την Βόρεια Κύπρο.


Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τουρκικά μαχητικά F-16 ενεπλάκησαν σε αερομαχία με το ισραηλινό F-15. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το Γενικό Επιτελείο των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων παραδέχθηκε ότι «δόθηκε σήμα συναγερμού (scramble)» σε δύο τουρκικά F-16 που σταθμεύουν στην αεροπορική βάση του Ιντζιρλίκ, τα οποία απογειώθηκαν για να κάνουν για πρώτη φορά από το 1974, αναχαίτιση σε εχθρικό ίχνος επάνω από τα κατεχόμενα. Ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων αναφέρει ότι τα τουρκικά μαχητικά «εμπόδισαν το ισραηλινό αεροσκάφος να συνεχίζει να παραβιάζει το συγκεκριμένο εναέριο χώρο».

Με τσαμπουκά ο ισραηλινός πιλότος, χόρεψε τους τούρκους στο ταψί

Παρά ταύτα, απόλυτα έγκυρες πληροφορίες της «ΜΑΧΗΣ» από το Ισραήλ αναφέρουν ότι τα τουρκικά αεροσκάφη κάθε άλλο παρά αναχαίτιση διενήργησαν. Αντίθετα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτά παρέμειναν σε απόσταση δέκα τουλάχιστον ναυτικών μιλίων από το ισραηλινό μαχητικό, στην ουσία παρατηρώντας τις κινήσεις και την πτήση του από μακριά, διενεργώντας «οπτική παρατήρηση» και μόνο. Συγκεκριμένα, τα τουρκικά μαχητικά εισήλθαν στο FIR Λευκωσίας, πέταξαν πάνω από τον κατεχόμενο Απόστολο Ανδρέα και τήρησαν αποστάσεις ασφαλείας από το ισραηλινό μαχητικό, καθόλη τη διάρκεια της πτήσης του πάνω από τις κατεχόμενες από τον Αττίλα περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στη «ΜΑΧΗ» ότι το Ισραήλ είχε ενημερώσει την Κυπριακή Δημοκρατία για την πτήση του μαχητικού του εντός του FIR Λευκωσίας, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από πληροφορίες της εφημερίδας μας ότι και η Εθνική Φρουρά γνώριζε έγκαιρα ότι το ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος θα εκτελούσε πτήσεις πάνω από όλη την έκταση της σκλαβωμένης βόρειας Κύπρου.

Ως εκ τούτου, σε απαίτηση των τούρκων πιλότων να αποχωρήσει από το χώρο το ισραηλινό μαχητικό, ο Ισραηλινός πιλότος απάντησε ότι «δεν έχουν κανένα δικαίωμα να απαιτούν να αποχωρήσει αυτός, γιατί πετούσε μέσα στον εναέριο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και είχε λάβει άδεια από την Κύπρο, ενώ αντίθετα αυτοί ήταν παράνομοι και έπρεπε να αποχωρήσουν άμεσα».

Άρχισε η εφαρμογή των συμφωνιών

Τόσο ισραηλινές πηγές, όσο και πολιτικοί και στρατιωτικοί αναλυτές με τους οποίους επικοινώνησε «Η ΜΑΧΗ», εκτιμούν ότι το επεισόδιο αποτελεί την απαρχή εφαρμογής των συμφωνηθέντων μεταξύ Κύπρου-Ισραήλ και μάλιστα με τον τρόπου που ξέρει το Ισραήλ να εφαρμόζει τέτοιες συνθήκες >> Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Σε διάβημα προς την ισραηλινή πρεσβεία στη Λευκωσία προέβη η λεγόμενη προεδρία σχετικά με την παραβίαση του ''εναέριου χώρου'' του ψευδοκράτους στις 14 Μαϊου 2012 από ισραηλινό αεροσκάφος. Ο σύμβουλος του Τ/κ ηγέτη, Κουντρέτ Οζερσάι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό Πρέσβη στην Κύπρο, Michael Hariri. Στο μεταξύ εξηγήσεις από τον Ισραηλινό επιτετραμμένο στην Άγκυρα ζήτησε και η Τουρκία με αφορμή την πτήση ισραηλινού αεροσκάφους πάνω τις κατεχόμενες περιοχές στην Κύπρο, μετέδωσε το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Αναντολού, επικαλούμενο τουρκικές διπλωματικές πηγές.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε τηλεφωνικώς εξηγήσεις από τον επιτετραμμένο Γιοσέφ Λεβί Σφαρί, για την “παραβίαση του εναερίου χώρου” του ψευδοκράτους.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια απάντηση από πλευράς Ισραήλ.

Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων είχε ανακοινώσει ότι ισραηλινό αεροσκάφος, “απροσδιορίστου τύπου, παραβίασε στις 14 Μαΐου τον εναέριο χώρο” του ψευδοκράτους.

http://www.maxhnews.com/content/13549 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ