2012-05-20 20:28:12
Φωτογραφία για Το Ισραήλ είναι ένας από τους ισχυρότερους συμμάχους του Μπασάρ Άσαντ
Ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου Συριακού Εθνικού Συμβουλίου Μπουρχάν Γκαλιούν ονόμασε το Ισραήλ ως «κύριον εχθρό της Συριακής επανάστασης».

Σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στην Σαουδική εφημερίδα AlYaum, ο Γκαλιούν δήλωσε: «Είμαστε πεπεισμένοι, πως ένας από τους ισχυρότερους συμμάχους του καθεστώτος του Άσαντ είναι το Ισραήλ». Σύμφωνα με τον Γκαλιούν, την «ξεδοντιασμένη θέση», την οποία κρατά η Δύση απέναντι στην Συρία, η χώρα του την οφείλει κατά πολύ στο Ισραήλ.

Στα λόγια του δημοσιογράφου, σχετικά με το ότι ένας από τους αντιπολιτευόμενους έλεγε πως μετά την πτώση του καθεστώτος του Άσαντ η Συρία θα δημιουργήσει σχέσεις με το Ισραήλ, ο Γκαλιούν αντέδρασε ιδιόμορφα. «Και ποιος είναι αυτός ο ηλίθιος;» - ρώτησε ο Γκαλιούν.

Αυτή την στιγμή ο Μπουρχάν Γκαλιούν βρίσκεται στο επίκεντρο πολιτικού σκανδάλου. Στις 16 Μαΐου επανεκλέγει στη θέση του προέδρου του ΣΕΣ, όμως μετά από δύο ημέρες ανακοίνωσε πως θα παραιτηθεί. Ο λόγος της παραίτησης είναι η δυσαρέσκεια από την λειτουργία του Συμβουλίου πολλών Σύρων αντιπολιτευόμενων, οι οποίοι πιστεύουν, πως το Συμβούλιο έχει βυθιστεί σε εσωτερικές έριδες και δεν βοηθά αρκετά τους πραγματικούς μαχητές κατά του  καθεστώτος Άσαντ.

http://greek.ruvr.ru/2012_05_20/75347616/ 
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ