2012-05-20 20:37:32
Φωτογραφία για ΣΑΜΠΡΙΝΑ: Είμαι τέσσερα χρόνια μόνη μου
Έχει ήδη κλείσει δεκαπέντε χρόνια... παρουσίας στην ελληνική μουσική σκηνή κι όμως δεν έχει χάσει τον ενθουσιασμό που είχε στο ξεκίνημά της. Με καταγωγή από τη Ζιμπάμπουε και μια ιδιαίτερη, χαρισματική φωνή, είναι από τις πιο σέξι παρουσίες στην πίστα. Έγινε μητέρα, απουσίασε για λίγο καιρό από τη νυχτερινή ζωή, είχε μια μικρή διαμάχη με τον σύζυγό της (πρώην μπασκετμπολίστα) Παναγιώτη Λιαδέλη για το θέμα του διαζυγίου τους, αλλά τώρα όλα ξεπεράστηκαν και η Σαμπρίνα επανέρχεται δυναμικά. Παραδέχεται ότι θα ήθελε έναν σύντροφο, αλλά αυτό δεν είναι κάτι εύκολο πλέον - Σε τι διάθεση σας βρίσκουμε; «Είμαι πολύ χαρούμενη που εκτός από έναν καταπληκτικό χειμώνα στην Πάτρα στο νυχτερινό μαγαζί «Αστέρια», μου δόθηκε και η ευκαιρία να είμαι κοντά στους γονείς μου, καθώς η μητέρα μου είναι από την αχαϊκή πρωτεύουσα. Επέστρεψα, λοιπόν, ξανά στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Maya-Maya για είκοσι εμφανίσεις με τον Αλέκο Ζαζόπουλο και τον Γιώργο Δασκουλίδη. Με έχει πιάσει και η άνοιξη, και αισθάνομαι περίφημα...».


- Είστε ερωτευμένη μήπως; «Μονίμως, καθώς είμαι στο ζώδιο του Ζυγού. Έχω λίγο… καρδιά-αγκινάρα. Είμαι σχεδόν τέσσερα χρόνια μόνη μου, δεν το κρύβω, θα ήθελα έναν σύντροφο, αλλά δεν είναι κάτι που πλέον είναι εύκολο».

- Στο τραγούδι πειραματίζεστε. Στη ζωή δεν σας αρέσουν οι αλλαγές; «Η στασιμότητα είναι βάλτος. Επιβάλλεται να ψάχνεις και να προσπαθείς να κάνεις καινούργια πράγματα για να ξεφύγεις από αυτήν την παγίδα. Ναι, μου αρέσει να αλλάζω και να ψάχνω καινούργια μουσικά μονοπάτια. Έχω πολύ μεγαλύτερη πείρα, ενώ δεν έχω χάσει καθόλου τον ενθουσιασμό που είχα και στα πρώτα βήματά μου» απαντά στην «Espresso της Κυριακής».

- Πάμε σε εκείνα τα πρώτα βήματα. Ο Κώστας Χαριτοδιπλωμένος είναι ο άνθρωπος που σας τα έδειξε;

«Ο Κώστας είναι ο άνθρωπος που σε πολύ νεαρή ηλικία με βοήθησε να πιστέψω στον εαυτό μου και του το χρωστώ. Μου έκανε τις πρώτες δισκογραφικές δουλειές μου, αλλά μου έδωσε και τα εφόδια που χρειάζεται να έχει ένας καλλιτέχνης για να πορευτεί. Μου έμαθε να είμαι συνεπής, το να εκτιμώ την τέχνη μου και να σέβομαι τους συναδέλφους που έχουν μια καριέρα και μια ιστορία στον χώρο μας. Ήμουν μόλις 18 ετών όταν έκανα την πρώτη δισκογραφική επιτυχία μου και δεν ήξερα πώς να τη διαχειριστώ. Μου έμαθε τη λέξη πειθαρχία».

- Έχετε κρατήσει στο μυαλό σας δυνατές στιγμές; «Πάντα υπάρχουν δυνατές στιγμές! Όμως ξεχωρίζω το ντουέτο μου με τον Σταμάτη Γονίδη, που προσπαθούσα να μάθω τα γυρίσματα στη φωνή του και τελικά τα κατάφερα. Επίσης, το 1994 όταν πήρα το πρώτο βραβείο με το τραγούδι “Φταις” της Ναταλίας Γερμανού στο Song Contest, τον ραδιοφωνικό διαγωνισμό της Eurovision. Μάλιστα, συμμετείχε και η Σελίν Ντιόν σε αυτόν. Είμαι πολύ περήφανη γι’ αυτό».

- Νιώθετε πως στις μέρες μας το λαϊκό τραγούδι έχει παραμεριστεί από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς;

«Όλα τα πράγματα είναι μόδα. Έρχονται, φεύγουν και χάνονται. Τα ΜΜΕ, δυστυχώς ή ευτυχώς, κατευθύνουν ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου. Και δεν μιλάω μόνο για τη μουσική, μιλάω και για όλο αυτό το δήθεν lifestyle που προωθούσαν, με αποτέλεσμα... άνθρακας ο θησαυρός. Θα μου άρεσε να υπάρχει ελευθερία επιλογής της μουσικής στα ραδιόφωνα, αλλά δυστυχώς αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει. Πάντως, ό,τι και να γίνει, το καλό λαϊκό τραγούδι θα υπάρχει, είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν μερικοί».

- Πώς λειτουργείτε όταν ακούτε κακά σχόλια και αρνητικές κριτικές; «Δεν με ενοχλούν καθόλου, δεν είναι απαραίτητο να αρέσω σε όλους. Με ενδιαφέρει αυτό που αισθάνομαι και προωθώ να έχει τους δικούς του αποδέκτες. Και δόξα τω Θεώ, υπάρχουν πολλοί που τους αρέσει η Σαμπρίνα».
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ