2017-03-14 15:12:17
Φωτογραφία για Κλείνει τον τουρκικό εναέριο χώρο σε Ολλανδούς διπλωμάτες ο Ερντογάν
Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Άγκυρας και Χάγης μετά και την απαγόρευση εισόδου στην Ολλανδία πολιτικών προσώπων από τη γείτονα χώρα. Όπως μετέδωσε το Reuters το υπουργικό συμβούλιο της Τουρκίας συνεδρίασε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς ανακοίνωσε τα μέτρα που θα λάβει η Αγκυρα σε βάρος της Ολλανδίας. Επιπλέον δήλωσε ότι η Αγκυρα μπορεί να επανεξετάσει τη συμφωνία της με την ΕΕ για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών.

Η Τουρκία λοιπόν προχώρησε σε απαγόρευση εισόδου στη χώρα στον Ολλανδό πρέσβη να επιστρέψει στη χώρα ενώ αναστέλλει όλες τις διπλωματικές πτήσεις της Ολλανδίας με προορισμό τα εδάφη της, ή από τον εναέριο χώρο της, μέχρι «να διορθώσουν αυτό που έκαναν».

Ο Κουρτουλμούς διευκρίνισε ότι η απόφαση για τις πτήσεις δεν επηρεάζει τους Ολλανδούς πολίτες, παρά μόνον τους διπλωμάτες της χώρας. Επιπλέον, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να αναστείλει όλες τις πολιτικές επαφές σε υψηλό επίπεδο με την Ολλανδία.

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε πως « συμπεριφορά που επέδειξαν δεν είναι αποδεκτή. Συνειδητοποιούμε ότι αυτό που συνέβη δεν έγινε τυχαία, αλλά ήταν σχεδιασμένο». Ενώ συμπληρώνοντας τόνισε «κάνουμε ακριβώς ότι μας έκαναν. Αυτοί που δημιούργησαν αυτή την κρίση έχουν την ευθύνη για την επίλυσή της».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ