2017-03-20 15:16:17
Φωτογραφία για Ιστορική στιγμή για τη Βρετανία: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία που ξεκινά το Brexit  Read more: http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/778751/ektakto-istoriki-stigmi-gia-ti-vretania-anakoinothike-i-imerominia-poy-xekina-to-brexit#ixzz4bs2OBpYb
Οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα H Ελλάδα αναμένεται να χάσει μια ακόμη προθεσμία για την αποδέσμευση των κεφαλαίων διάσωσης αυτή την εβδομάδα, και θα βρεθεί πιο κοντά σε μια επανάληψη του δράματος του 2015 που έσπρωξε το πιο χρεωμένο κράτος της Ευρώπης στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης.

Αυτό σημειώνεται σε σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg, στο οποίο επισημαίνεται πως οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συναντώνται σήμερα στις Βρυξέλλες όπου θα επαναλάβουν ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν έχει ακόμη συμμορφωθεί με τους όρους που συνδέονται με τα δάνεια έκτακτης ανάγκης που έχουν κρατήσει τη χώρα στη ζωή από το 2010.

Ενώ ο Τσίπρας είχε υποσχεθεί πως η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί στις 20 Μαρτίου, Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η επίτευξη συμφωνίας ακόμη και τον Απρίλιο θεωρείται πλέον μακρινή, σημειώνεται στο δημοσίευμα.


Οι δύο πλευρές εξακολουθούν να είναι πολύ μακριά από τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται από τους πιστωτές στην ελληνική αγορά ενέργειας και η κυβέρνηση στην Αθήνα αντιστέκεται στις πρόσθετες περικοπές στις συντάξεις . Και ενώ οι συζητήσεις συνεχίζονται σχετικά με την αναμόρφωση της αγοράς εργασίας, αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών είπε την Παρασκευή ότι το πρόβλημα δεν μπορεί να επιλυθεί στις συνομιλίες με τους τεχνοκράτες.

Η αποτυχία να επιλυθούν τα αγκάθια της δεύτερης αξιολόγησης πριν από το καλοκαίρι θα μπορούσε να σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στην πληρωμή του χρέους στα μέσα Ιουλίου.

Η αβεβαιότητα έχει επηρεάσει την οικονομική δραστηριότητα στη χώρα, αυξάνοντας τον κίνδυνο να χρειαστεί ένα επιπλέον πακέτο διάσωσης.

Η ανεργία αυξήθηκε κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2016, η οικονομία συρρικνώθηκε απροσδόκητα, και η αιμορραγία των καταθέσεων συνεχίζεται.

«Η ελληνική ανάκαμψη έχει καθυστερήσει για μία ακόμη φορά σημαντικά από την πολιτική», δήλωσε ο Νίκολας Οικονομίδης, καθηγητής Οικονομικών στο Stern School of Business της Νέας Υόρκης. «Ο Τσίπρας θα υποχωρήσει κάποια στιγμή, το ερώτημα είναι πότε», κατέληξε.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ