2017-04-23 12:46:11
Φωτογραφία για Σύμφωνα με τον καθηγητή του ΜΙΤ Theodore Postol, η έκθεση για μια χημική επίθεση στην Ιντλίμπ “δεν ευσταθεί”
Καθηγητής του αμερικανικού πανεπιστημίου ΜΙΤ εξέτασε την έκθεση του Λευκού Οίκου για την εμπλοκή της συριακής πολεμικής αεροπορίας στη χημική επίθεση στην Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με τον καθηγητή του ΜΙΤ Theodore Postol, η έκθεση για μια χημική επίθεση στην Ιντλίμπ “δεν ευσταθεί”.

Ο καθηγητής από τις Ηνωμένες Πολιτείες κατέρριψε την έκθεση του Λευκού Οίκου για χημική επίθεση στη Συρία

Ο Λευκός Οίκος στην έκθεσή της για την χημική επίθεση στη Συρία δίνει τόσο φανερά «ερασιτεχνικά λάθη» που επιτρέπουν με τη σιγουριά να ισχυριστούμε ότι οι ΗΠΑ δεν διαθέτουν αποδεικτικά στοιχεία ότι πίσω από τις επιθέσεις βρίσκονται οι κυβερνητικές δυνάμεις.

Ένα τέτοιο ριζικό συμπέρασμα έβγαλε μετά από τη δική του έρευνα ο ομογενής καθηγητής στο MIT , ο Θεόδωρος Postol.

Εκτός από αυτό, ο ειδικός είπε ότι οι φωτογραφίες που παρουσιάστηκαν από τον Λευκό Οίκο ήταν στημμένες, στην έκθεσή του, ανέφερε μια σειρά από ισχυρά επιχειρήματα που υποστήρίζει την δική του εκδοχή αυτών των γεγονότων.


«Τα κύρια αποδεικτικά στοιχεία που αναφέρονται από τον Λευκό Οίκο, στην πραγματικότητα, δείχνουν ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από το έδαφος», - δήλωσε ο Θεόδωρος Postol. Σύμφωνα με τον ίδιο, με βάση αυτές τις φωτογραφίες, ένας βλήμα που ήταν στη φωτογραφία υπέστει μικρές υλικές ζημιές, ασυνήθιστο για μια πτώση από ύψος.

«Ο εκρηκτικός μηχανισμός επιρέασε τον σωλήνα σαν να το χτύπησε ένα σφυρί. Η έκρηξη οδήγησε την οβίδα μέσα στο έδαφος και ταυτόχρονα δημιούργησε έναν κρατήρα", - διευκρίνησε ο ειδικός.

Υποστηρίζει ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε στο βλήμα με σαρίν, το οποίο είχε εγκατασταθεί στο έδαφος. Κατά συνέπεια, ο καθηγητής καταλήγει, ότι η ίδια η επίθεση πραγματοποιήθηκε από μαχητές διότι το Χαν Shaykhun βρίσκονται στο έδαφος υπό τον έλεγχό τους.

«Κανένας αρμόδιος αναλυτής δεν θα μπορούσε να αγνοήσει το γεγονός ότι το δοχείο με το σαρίν πατήθηκε με κάτι από πάνω, δεν ανατινάχθηκε από εκκρικτηκά από μέσα», - δήλωσε ο Θεόδωρος Postol.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, ο ίδιος καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι φωτογραφίες πιθανότατα θα είναι σκηνοθετημένες, και δεν μπορούν να θεωριθούν ως αποδεικτικό στοιχείο της επίθεσης από φιλοκυβερνητικές δυνάμεις. Κατά συνέπεια, οι ενέργειες αυτές υπαγορεύονται από τις προθέσεις του Λευκού Οίκου ήταν να δώσει στις κατασκοπευτικές πληροφορίες πολιτικό χρώμα.

«Όλα αυτά τα ερασιτεχνικά λάθη δείχνουν ότι η έκθεση του Λευκού Οίκου, καθώς και σε προηγούμενη έκθεση σχετικά με την Guta δεν έχει μελετηθεί από τις μυστικές υπηρεσίες, όπως ισχυρίζεται. Αν οι αναλυτές από την κατασκοπία είχαν ενημερωθεί σωστά σχετικά με τις δηλώσεις του Λευκού Οίκου, δεν θα είχουν εγκρίνει το έγγραφο",- συνοψίζει ο ειδικός.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ανέγγιχτο Βιβλίο
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ανέγγιχτο Βιβλίο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ