2012-05-22 21:19:46
Φωτογραφία για Επετειακό χαρακτήρα έχει το GP του Monaco για τη Ferrari
Monaco, 63 χρόνια μετά Ξεχωριστή σημασία έχει για την Ferrari το Grand Prix του Monaco, καθώς συμπληρώνονται 62 χρόνια από το ντεμπούτο της ομάδας στη Formula 1.

Στις 21 Μαϊου του 1950, 4 Ferrari 125 F1 βρέθηκαν στη σχάρα εκκίνησης του αγώνα του Πριγκιπάτου, τις οποίες οδήγησαν οι Alberto Ascari, Luigi Villoresi, Raymond Sommer και Paul Whitehead. Ν πτώση της καρό σημαίας βρήκε τον Ascari στη 2η θέση, πίσω από την Alfa Romeo του Juan-Manuel Fangio, ενώ ο Sommer ήταν 4ος. Ο Villoresi εγκατέλειψε στον 63ο γύρο από μετάδοση, ενώ ο Whitehead δεν κατάφερε να ξεκινήσει λόγω προβλήματος στον κινητήρα.

63 χρόνια μετά η Scuderia παραμένει η μοναδική ομάδα που έχει λάβει μέρος σε όλα τα Πρωταθλήματα της Formula 1, γι' αυτό άλλωστε και τυγχάνει ξεχωριστής αντιμετώπισης από τον Bernie Ecclestone στην κατανομή των κερδών από τα έσοδα του σπορ και όχι μόνο.

Τα στατιστικά της ιταλικής ομάδας προκαλούν... ίλιγγο: 836 GP, 217 νίκες, 205 pole positions, 228 ταχύτεροι γύροι αγώνα, 16 Πρωταθλήματα κατασκευαστών και 15 Πρωταθλήματα οδηγών.


Στο Monaco, η Ferrari μετράει 8 νίκες και συνολικά 47 παρουσίες στο βάθρο, ωστόσο η τελευταία φορά που οδηγός της ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ήταν το 2001. Τότε ο Michael Schumacher οδήγησε το 1-2 της Scuderia, με τον Rubens Barrichello να τερματίζει 2ος.

Έκτοτε, έχει ως καλύτερες στιγμές της την pole position του Felipe Massa το 2008 και αρκετές παρουσίες στο βάθρο με τελευταία τη 2η θέση του Fernando Alonso στον αγώνα του 2011.

«Θα είναι δύσκολο να σπάσει αυτή η αρνητική παράδοση αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο, δεν θα αφήσουμε τίποτα στην τύχη του, γιατί όπως είπε και ο πρόεδρός μας Montezemolo μέσω της επιστολής που έστειλε σε όλους της υπαλλήλους της Scuderia '...η κατάκτηση του Πρωταθλήματος εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς, από την επιθυμία και τη λαχτάρα μας να δείξουμε ότι είμαστε οι καλύτεροι», αναφέρει χαρακτηριστικά το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ομάδα.

Πηγή: www.e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ