2012-05-24 08:39:05
Φωτογραφία για Κόμματα και μεταγραφές φοιτητών
Γονείς και παιδιά που είναι παθόντες από τους άστοχους σχεδιασμούς των υπευθύνων της Παιδείας είναι ευκαιρία τώρα στις εκλογές να περιποιηθούν... όλους αυτούς τους πολιτικούς και τα κόμματα που πρωτοστάτησαν στην αθλιότητα αυτή.

Και αναφέρομαι στη διακοπή των επί σειρά δεκαετιών του συστήματος μεταγραφών των φοιτητών λόγω κοινωνικών προβλημάτων σε σχολές του τόπου διαμονής της οικογένειας, όπως πολύτεκνοι, αδέρφια που σπουδάζουν ταυτόχρονα, λόγοι υγείας, κτλ. και την επινόηση ενός άθλιου συστήματος όπου ορισμένοι τυχεροί και μόνο μπορούν να περάσουν στον τόπο τους ενώ οι υπόλοιποι μένουν εκεί που πέρασαν.

Τι και αν δεν υπάρχει η δυνατότητα από καμία πλέον οικογένεια να σπουδάσει ούτε το ένα της παιδί εκτός του τόπου διαμονής της πόσο μάλλον να σπουδάσει ταυτόχρονα τα δυο της παιδιά ή και περισσότερα σε δυο διαφορετικές πόλεις.

Οι υπεύθυνοι που ασχολήθηκαν με το θέμα αυτό θα πρέπει να κατέβαλαν ιδιαίτερες προσπάθειες να διαλύσουν το υπάρχον σύστημα μεταγραφών, όπου όλοι οι δικαιούχοι έπαιρναν μεταγραφή, επινοώντας το σημερινό άθλιο και άδικο όπου εκατοντάδες παιδιά δεν θα μπορέσουν καν να σπουδάσουν σε σχολές εκτός έδρας λόγω της οικονομικής ασφυξίας. Οι υπεύθυνοι όμως έχουν όνομα.


Επί ΝΔ μεταφέρθηκαν θέσεις στην επαρχία για να νοικιαστούν και οι τελευταίες γκαρσονιέρες ύστερα από απαίτηση των τοπικών δημάρχων.

Επί ΠΑΣΟΚ βέβαια το ανεκδιήγητο επιτελείο της Παιδείας έκανε το Υπουργείο μπάχαλο, αφού τίποτα δεν διόρθωσε στερώντας από τους μαθητές μέχρι και τα βιβλία και ενώ άφησε την παραπαιδεία να οργιάζει, θεώρησε ως μέγα επίτευγμα τον σπουδοκτόνο αυτό νόμο που καταστρέφει εκατοντάδες παιδιά και οικογένειες.

Ακόμα κανένα κόμμα δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα για το θέμα αυτό, για το αν δηλαδή θα επαναφέρει αμέσως μετά τις εκλογές το προϋπάρχον σύστημα των μεταγραφών, ώστε όλοι οι δικαιούχοι που επιθυμούν να πάνε στα σπίτια τους.

Οι Πανελλαδικές είναι σε εξέλιξη και οι ενδιαφερόμενες οικογένειες είναι ανάστατες καθώς δεν μπορούν να προγραμματίσουν τίποτα, κοιτάζοντας το φάσμα της ανεργίας και τις συνεχόμενες περικοπές και τα χαράτσια.

Και μέχρι να το σκεφτούν και να αποφασίσουν, μαύρο σε όλους αυτούς που μας κορόιδεψαν και έπαιξαν με το μέλλον των παιδιών μας.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αν το Reuters έχει δίκιο…
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αν το Reuters έχει δίκιο…
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ