2017-10-18 09:19:21
Φωτογραφία για Σε ευρωπαϊκή “αγκαλιά” η Bombardier, εξαιτίας της κόντρας με Boeing!
Η σύγκρουση με την αμερικανική Boeing που την κατηγόρησε για παράνομες κρατικές επιδοτήσεις με αποτέλεσμα να καταλήγουν τα αεροσκάφη της C-Series στην αμερικανική αγορά σε τιμή που συνιστούσε αθέμιτο ανταγωνισμό, οδήγησε την καναδέζικη Bombardier να συμφωνήσει με τον ευρωπαϊκό αεροδιαστημικό κολοσσό Airbus, για την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου στο πρόγραμμα των εν λόγω αεροσκαφών Η Airbus έτσι αποκτά τον έλεγχο ενός αξιόλογου ανταγωνιστή, καθώς πρόσφερε την παραγωγή αριθμού αεροσκαφών C-Series στη γραμμή παραγωγής που διαθέτει στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να παραμείνουν διά της πλαγίας τα αεροσκάφη στην αμερικανική αγορά!

Τα αεροσκάφη του τύπου έχουν χωρητικότητα 110-130 θέσεων επιβατών, δεν θα υπόκεινται σε δασμούς έως 300% για την πώλησή τους στην αμερικανική αγορά, μετά τη στρατηγική συμφωνία της Bombardier. Ήδη, η DELTA Airlines δήλωσε ότι θα προχωρήσει κανονικά η ένταξη των αεροσκαφών στον στόλο της.

Υπενθυμίζεται, ότι τη μεριά των Καναδών είχε πάρει η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, καθώς η αμερικανική απόφαση θα είχε πολύ αρνητικές συνέπειες με την απώλεια 4.000 θέσεων εργασίας στη Βρετανία και συγκεκριμένα στη Βόρεια Ιρλανδία, τη φτωχότερη περιοχή του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ενδιαφέρον έχει επίσης η δυνατότητα της Airbus να εξαγοράσει μετοχικό ποσοστό και της μητρικής (της C-Series) Bombardier, οπότε ενδεχομένως να βρισκόμαστε κοντά σε μια ευρύτερη συνεργασία των δυο πλευρών.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ