2017-10-18 09:07:13
Φωτογραφία για Δωρεά βιβλίων στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης από τις πρεσβείες Τσεχίας - Εσθονίας
 «Κανείς άνθρωπος δεν θα μείνει χωρίς πατρίδα, όσο θα υπάρχει η Θεσσαλονίκη» είπε ο Νικηφόρος Χούμνος, το 14ο αιώνα. Τώρα στη Θεσσαλονίκη, κανείς δεν είναι «ξένος».

Στον 1ο όροφο της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης λειτουργεί ξενόγλωσσο τμήμα με βιβλία που απευθύνονται σε όλους τους ξενόγλωσσους πληθυσμούς της πόλης. Οι προσκτήσεις του υλικού γίνεται με χορηγίες των προξενείων, δωρεές και αγορές και διαρκώς η συλλογή εμπλουτίζεται, έτσι ώστε η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης να είναι στο πλάι όλων των ανθρώπων που μένουν σ’ αυτήν την πόλη από ανάγκη ή από επιλογή.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αντιμετώπισαν την είδηση της δημιουργίας Ξενόγλωσσου τμήματος, τόσο τα προξενεία όσο και οι ξένες μορφωτικές αποστολές.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 10:30 π.μ. η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τεχνών, κ. Έλλη Χρυσίδου, θα υποδεχτεί την τσέχικη αντιπροσωπεία που θα αποτελείται από τους γερουσιαστές της Τσεχικής Βουλής κυρίους Jaroslav Doubrava και Hassan Mezian, υπεύθυνους για τις τσέχικες κοινότητες του εξωτερικού, συνοδευόμενους από τον Πρέσβη της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Αθήνα Jan Bondy και την γραμματέα Bronislava Vacková. Τα βιβλία θα είναι φυσικά στην τσέχικη γλώσσα.

Την επόμενη μέρα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 1 μ.μ., η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Βιβλιοθηκών και Μουσείων, κ. Ευαγγελία Αβτζή,  θα υποδεχθεί τον Εσθονό πρέσβη κ. Silvar Laanemäe, ο οποίος θα χαρίσει δυο βιβλία στην αγγλική γλώσσα, εκδόσεις του  Estonian Foundation for the Investigation of Crimes Against Humanity.

Ελπίζουμε πως το παράδειγμά τους θα μιμηθούν όλες οι ξένες αποστολές της πόλης.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τηλεθέαση για 17.10.2017
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τηλεθέαση για 17.10.2017
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ