2017-10-30 09:00:59
Φωτογραφία για Σε εγρήγορση για την ιλαρά μετά το θάνατο βρέφους! Νέοι σχεδιασμοί από το υπ.Υγείας
Δευτέρα 30 Οκτώβριος 2017

Γράφει: Μαρία Γλένη 

Επί ποδός είναι οι υγειονομικές αρχές μετά το θάνατο του βρέφους 11 μηνών από ιλαρά.

Τόσο το υπουργείο Υγείας όσο και όλες οι υγειονομικές αρχές είναι σε εγρήγορση, καθώς ακόμη και το ΚΕΕΛΠΝΟ εκτιμά και δεν το κρύβει πως είναι πολύ πιθανό να καταγραφούν και άλλοι θάνατοι από ιλαρά. Διαβάστε ΕΔΩ πως έχασε τη ζωή του ένα βρέφος 11 μηνών από την ιλαρά στη χώρα μας: “Ο πρώτος θάνατος από ιλαρά σε παιδί 11 μηνών! Συναγερμός στο ΚΕΕΛΠΝΟ”

Τις τελευταίες ημέρες πάντως πραγματοποιούνται συνεχείς συσκέψεις στο υπουργείο Υγείας προκειμένου να ενταθεί ο συντονισμός μεταξύ των υγειονομικών υπηρεσιών αλλά και για να υπάρξει άμεση αναφορά στους αρμόδιους φορείς όταν καταγράφεται ένα σοβαρό περιστατικό ιλαράς.

Σε ότι αφορά στα εμβόλια για την ιλαρά, παρότι κατεγράφησαν δυσκολίες τις τελευταίες ημέρες στη διάθεση τους προς τους πολίτες λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων, το υπουργείο Υγείας διαβεβαιώνει πως υπάρχουν διαθέσιμα. Άλλωστε λόγω της έξαρσης τις τελευταίες ημέρες έγιναν και έκτακτες εισαγωγές.


Να σημειωθεί ότι αρκετοί πολίτες, σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς, αναγκάστηκαν να πληρώσουν τα εμβόλια από την τσέπη τους επειδή δεν αναγνωρίζονταν από το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης τα barcodeπου είχαν.

Πάντως το υπουργείο Υγείας συνεχίζει να προειδοποιεί πως όσοι έχουν γεννηθεί μετά το 1970 θα πρέπει να εμβολιασθούν με τις δύο δόσεις καθώς κινδυνεύουν περισσότερο από ιλαρά, όπως βέβαια και τα μικρά παιδιά.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η ακροδεξιά στο Ράιχσταγκ…
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η ακροδεξιά στο Ράιχσταγκ…
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ