2017-10-31 11:12:07
Φωτογραφία για Φωτό από τη Στρατιωτική παρέλαση στη ΣΑΜΟ
Με τη βοήθεια του καλού καιρού και με την παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κας Λυδίας Κονιόρδου πραγματοποιήθηκε η μαθητική και Στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 28ηςΟκτωβρίου 1940.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την παρέλαση και χειροκρότησε τους μαθητές των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα μέλη των πολιτιστικών συλλόγων και συλλόγων, καθώς και τα Στρατιωτικά τμήματα που το πέρασμά τους για άλλη μια φορά ήταν εντυπωσιακό και επιβλητικό.

Με επιβλητικό τρόπο παρέλασαν και οι Εθνοφύλακες του ΤΕ Σάμου, δείχνοντας ότι όσα χρόνια κι αν περάσουν, θα πουν παρών στο κάλεσμα της πατρίδας. Και να υπενθυμίσουμε ότι το 2017 έχει ανακηρυχθεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και Γενικό Επιτελείο Στρατού, ως έτος Εθνοφύλακα και Εφέδρου.

Νωρίτερα είχε τελεσθεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Σάμου & Ικαρίας κ.κ. Ευσεβίου.


Επίσης τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των πεσόντων της πόλεως, στην Πλατεία Πυθαγόρα και κατατέθηκαν στεφάνια από τους: Υπουργό Πολιτισμού κα Λία Κονιόρδου, Βουλευτή Σάμου κ. Δημήτρη Σεβαστάκη (που για ακόμα μία φορά δεν ανέβηκε στην εξέδρα των επισήμων), Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Νίκο Κατρακάζο, Διοικητή 79 ΑΔΤΕ Ταξίαρχο κ. Αντώνιο Κωστάκη, Δήμαρχο Σάμου κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο, Αστυνομικό Διευθυντή Σάμου, Λιμενάρχη Σάμου, Υποδιοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, Πρόεδρο Εφέδρων Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών και από το τμήμα τοπικού οδηγισμού Σάμου.

Μετά το τέλος της επιβλητικής παρέλασης τόσο από πολιτικά όσο και από τα Στρατιωτικά τμήματα η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λυδία Κονιόρδου έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Αυτό που χρειάζεται πάντα να θυμόμαστε είναι ότι τα δώρα που έχουμε σήμερα σαν πολίτες θα πρέπει να τα σεβόμαστε. Η ελευθερία, η αξιοπρέπεια, η αλληλεγγύη είναι αξίες που κάποιοι άνθρωποι έδωσαν το αίμα τους, τη ζωή τους, ότι πιο πολύτιμο. Χρειάζεται να τους θυμόμαστε και να τους τιμούμε και στη δική μας ζωή να κρατάμε αυτές τις αξίες».

Αλέξης Κομνηνός

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ ΠΗΓΗ: samostoday.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ