2017-11-01 09:51:09
Φωτογραφία για Ποιό F-35; Το επόμενο μαχητικό stealth θα έχει όπλα laser και ενσωματωμένους αισθητήρες στην άτρακτο!
Το νέο μαχητικό 6ης γενεάς που θα αντικαταστήσει το F-35 θα ενσωματώνει τεχνολογία stealth ακόμη πιο φουτουριστική, θα έχει όπλα laser και θα μπορεί να εξαπολύει αυτόνομα επίθεση ηλεκτρονικού πολέμου. Στην επόμενη 20ετία, τα μαχητικά αεροσκάφη θα θυμίζουν περισσότερο τις εξωτικές ιπτάμενες μηχανές που βλέπουμε σήμερα σε ταινίες, ή τουλάχιστον έτσι τα βλέπουν οι σχεδιαστές τους.

Εκτός από όπλα laser, υπερηχητικούς πυραύλους αυξημένη αυτονομία και υπερεξελιγμένο λογισμικό που θα οργανώνει και θα προβάλλει τις διαθέσιμες πληροφορίες για τον πιλότο, τα μελλοντικά μαχητικά θα διαθέτουν «smart skin» με ενσωματωμένους αισθητήρες ως τμήμα του περιβλήματος του αεροσκάφους. Με τον τρόπο αυτόν συνδυάζεται μείωση της οπισθέλκουσας που ισοδυναμεί με αύξηση της ταχύτητας και της ευελιξίας και αύξηση των τεχνολογικών δυνατοτήτων των αισθητήρων, υποστηρίζουν ειδικοί.

Ήδη ορισμένα από αυτά τα χαρακτηριστικά εξετάζονται από τους σχεδιαστές της Northrop Grumman για το μελλοντικό μαχητικό που προβλέπεται να αντικαταστήσει το F-35 JSF στα μέσα της δεκαετίας του 2030
. Η USAF και το αμερικανικό Ναυτικό εργάζονται από κοινού στο concept των νέων τεχνολογιών και δυνατοτήτων που θα χαρακτηρίζουν το αεροσκάφος. Αν και η Αεροπορία δεν έχει ακόμη καταλήξει σε μια πλατφόρμα για το νέο μαχητικό, το Ναυτικό ήδη προσανατολίζεται προς την αντικατάσταση –τουλάχιστον εν μέρει– του στόλου των F/A-18 Super Hornet τα οποία θα αρχίσουν να αποσύρονται μέχρι το 2035.

Οι επιτελείς του αμερικανικού Ναυτικού οραματίζονται την μελλοντική Πτέρυγα Αέρος στα αεροπλανοφόρα από το έτος 2040 και μετά να αποτελείται από F-35C και πιο «παραδοσιακά» αεροσκάφη όπως τα EA-18G Growler σε ρόλο ηλεκτρονικού πολέμου. Όταν το μαχητικό 6ης γενεάς θα είναι έτοιμο, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι σχεδιασμένο ώστε να αναλαμβάνει τόσο επανδρωμένες όσο και μη επανδρωμένες αποστολές.

Το μελλοντικό μαχητικό θα ενσωματώνει τις τελευταίες εξελίξεις στα υλικά κατασκευής με ιδιαίτερη έμφαση στο ηλεκτρομαγνητικό φάσμα, θα είναι εξαιρετικά ευέλικτο και ανώτερο στην «διαίσθηση» του επιχειρησιακού περιβάλλοντος χάρη στην αυξημένη διασυνδεσιμότητα του αεροσκάφους. Αυτό σημαίνει αισθητήρες τεχνολογίας 6ης γενιάς που θα προσδίδουν δυνατότητα σύνδεσης σε πραγματικό χρόνο με δορυφόρους, έτερα αεροσκάφη και οποιοδήποτε άλλο μέσο θα μπορούσε να τροφοδοτήσει τον χειριστή με ζωτικές πληροφορίες σχετικά με την αποστολή που του έχει ανατεθεί.

Οι πύραυλοι που θα φέρει θα είναι απείρως ταχύτεροι από τους σημερινούς υιοθετώντας τεχνολογία κινητήρων scramjet. Αλλά και το ίδιο το μαχητικό θα πετά υπερηχητικά χωρίς καν μετάκαυση χάρη στην τεχνολογία super cruise, εξηγούν αναλυτές, ενώ ακόμη πιο προηγμένη τεχνολογία stealth θα του παρέχει προστασία από τα εξελιγμένα ραντάρ αεράμυνας/αντιαεροπορικών συστημάτων που εκτιμάται ότι θα βρίσκονται τότε σε υπηρεσία.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ