2017-11-01 17:57:19
Φωτογραφία για Ισορροπία δυνάμεων: Ελληνικά F-16 VIPER vs Τουρκικά F-35 και S-400! ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!
Στην εκπομπή «Πολιτικό Φόρουμ» του Astra Tv με τον Χρήστο Λουκά και τον Βασίλη Μπαντίδη συμμετείχε ο σύμβουλος θεμάτων ασφαλείας Αλέξανδρος Νίκλαν το βράδυ της Δευτέρας 30/10. Θέμα της εκπομπής η ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο.

Στη καίρια ερώτηση του δημοσιογράφου κ. Χρήστου Λουκά  για το «πώς  η Ελλάδα μπορεί  να ισορροπήσει τις αυξανόμενες δυναμικές της Τουρκίας » ο Αλέξανδρος Νίκλαν απάντησε πως «η Ελλάδα δεδομένης της αδυναμίας της σε οικονομικά για να ακολουθήσει σε μια κούρσα εξοπλισμών πρέπει εκτός από στρατηγικές κινήσεις σε θέματα υλικοτεχνικά, να δημιουργήσει ένα σύνολο κυβερνοτεχνολογικής δομής αρχίζοντας από συγκρότηση δυναμικού».

Όπως εξήγησε η χώρα μας διαθέτει εξαιρετικούς ειδικούς κυβερνοασφαλείας που ήδη διαπρέπουν σε όλη την υδρόγειο. Αυτή η τεχνογνωσία, σε ένα στρατηγικό σχήμα με ικανή δομή και μέσα, μπορεί να «γονατίσει» κάθε αντίπαλο πριν καν αυτός σχηματίσει ομάδα για να επιτεθεί. Δεν είναι τυχαίο που χώρες όπως η Εσθονία για παράδειγμα εστιάζουν σε αυτό μαζί με ανορθόδοξες τακτικές ασύμμετρων επιθέσεων. Πώς αλλιώς να είναι αποτρεπτικές προς την Ρωσική ισχύ; Είναι ένα μοντέλο που με κάποιες αλλαγές μπορεί οχι μόνο να δώσει ικανή αποτρεπτική ισχύ στην Ελλάδα αλλά να την κάνει ακόμα και αιχμή δόρατος αν χρειαστεί για το ΝΑΤΟ.


Οι παρεμβάσεις του Αλέξανδρου Νίκλαν στο 29.30 και στο 1.16.00.

Αξίζει όμως να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκπομπή και τις ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις.

==========================================

 Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2017. Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας
geopolitics
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ