2017-11-06 12:00:36
Φωτογραφία για Πώς μια φωτογραφία που κοινοποιούμε στο διαδίκτυο μπορεί να μας βάλει σε κίνδυνο; (και, κυρίως, τα παιδιά!)
Πολλά κοινωνικά δίκτυα, εφαρμογές και υπηρεσίες έχουν γίνει δημοφιλή τα τελευταία χρόνια λόγω της ευκολίας με την οποία οι χρήστες δημιουργούν, επεξεργάζονται και κοινοποιούν φωτογραφίες και βίντεo.

Ιδιαίτερα τα παιδιά και οι νέοι άνθρωποι κοινοποιούν οτιδήποτε κάνουν – από το πού βρίσκονται, με ποιους είναι, μέχρι το πώς αισθάνονται την κάθε στιγμή – χωρίς πολλές φορές να σκέφτονται τις συνέπειες των πράξεών τους.

Και πολλοί γονείς όμως συνηθίζουν να ανεβάζουν φωτογραφίες των παιδιών τους στα κοινωνικά δίκτυα, χωρίς να συνειδητοποιούν τι είδους προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει στη μετέπειτα ζωή του παιδιού τους αυτή η ενέργεια.

Οι λόγοι που μπαίνουμε στη διαδικασία να ανεβάσουμε μια φωτογραφία είναι πολλοί και ποικίλοι. Πολλές φορές όμως μια φωτογραφία που ανεβάζει ένα παιδί για να γίνει π.χ αρεστό στους συμμαθητές του μπορεί να το βάλει σε κίνδυνο. Μέσω της φωτογραφίας μπορεί κάποιος να ανακαλύψει πού μένει, σε ποιο σχολείο πηγαίνει, πού συχνάζει, με ποιους κάνει παρέα και άλλες προσωπικές πληροφορίες που σίγουρα δεν θα εμπιστευόμασταν σε έναν άγνωστο.


Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο ποιες πληροφορίες «μοιραζόμαστε» στο διαδίκτυο και να σκεφτόμαστε διπλά πριν κοινοποιήσουμε οτιδήποτε. Όταν μάλιστα στη φωτογραφία που σκοπεύουμε να κοινοποιήσουμε απεικονίζονται και άλλα πρόσωπα, είναι υποχρέωσή μας να ζητάμε τη σύμφωνη γνώμη τους, πριν τη δημοσιεύσουμε.

* Οι πληροφορίες είναι από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ