2017-11-08 16:17:12
Φωτογραφία για Η τεχνολογική βιομηχανία δεν κάνει αρκετά για τα fake news
Οι επενδυτές πιστεύουν ότι η τεχνολογική βιομηχανία δεν έχει κάνει αρκετά για να καταπολεμήσει τα ψεύτικα νέα ή να αντιμετωπίσει τον σεξισμό, και οι κυβερνήσεις υποτιμούν την τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ), σύμφωνα με αποκλειστική δημοσκόπηση των παγκόσμιων τεχνολογικών επενδυτών που έλαβε χώρα στο Web Summit της Λισσαβόνας.

Τη διάσκεψη άνοιξε προχθες βράδυ ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας και μέχρι στιγμής συγκέντρωσε περισσότερους από 600 συμμετέχοντες από περισσότερες από 78 χώρες από όλα τα κορυφαία παγκόσμια επενδυτικά κεφάλαια, αξίας άνω των $500 δισ.

Συγκεκριμένα, η διοργανωτές του Web Summit εξέτασαν 286 παγκόσμιους επενδυτές σε συνεντεύξεις πρόσωπο με πρόσωπο στις 6 Νοεμβρίου. Οι ερωτηθέντες έλαβαν μια σειρά δηλώσεων και ερωτήθηκαν αν συμφωνούν, διαφωνούν ή δεν γνωρίζουν.

Αναλυτικά, όσον αφορά τα ψεύτικα νέα, το σεξισμό ή τις προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), οι κορυφαίοι επενδυτές δεν εμπιστεύονται ούτε τις εταιρείες τεχνολογίας ούτε τις δυτικές κυβερνήσεις για την επίλυση των σημαντικών προκλήσεων που αναδύονται
. Η πλειοψηφία (82%) διαφώνησε με τη δήλωση ότι "η βιομηχανία τεχνολογίας έχει κάνει αρκετά για να καταπολεμήσει την αύξηση των ψεύτικων ειδήσεων". Η πλειοψηφία (60%) συμφώνησε επίσης ότι "η Silicon Valley είναι ένοχη για μια επαίσχυντη αδυναμία να αντιμετωπίσει το σεξισμό στη βιομηχανία". Επιπλέον ένας στους τρεις επενδυτές συμφώνησε με τη δήλωση "οι εταιρείες Διαδικτύου δεν αποτελούν δύναμη για καλό και πρέπει να ρυθμιστούν".

Κατά την ίδια μέτρηση, οι κυβερνήσεις θεωρήθηκαν αναποτελεσματικές με έντονες προειδοποιήσεις στο Λονδίνο και την Ουάσινγκτον. Η πλειοψηφία (53%) συμφώνησε ότι "οι κυβερνήσεις υποβαθμίζουν θανάσιμα τον αντίκτυπο της ΑΙ και της απώλειας εκατομμυρίων θέσεων εργασίας". Το 39% συμφώνησε με τη δήλωση ότι "οι ΗΠΑ θα χάσουν τη δεσπόζουσα θέση τους στον κόσμο της τεχνολογίας από την Κίνα τα επόμενα 5 χρόνια". Τέλος, μια μικρή πλειοψηφία επενδυτών συμφώνησε ότι "το Brexit σκοτώνει το βρετανικό σύστημα νεοφυών επιχειρήσεων".

Στη σύνοδο μετέχουν άνω των 250 ομιλητών, o Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, προσωπικότητες που πρωτοπορούν στη μάχη για την κλιματική αλλαγή, την τεχνητή νοημοσύνη, την πράσινη ενέργεια, την τεχνολογία και το διαδίκτυο, παγκόσμιας κλίμακας επενδυτικά κεφάλαια, διαχειριστές funds, εκπρόσωποι επιχειρηματικών ομίλων και Επίτροποι της Κομισιόν πρώην πρόεδροι κρατών μελών, πρωθυπουργοί και άλλοι.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ