2017-11-21 08:58:11
Φωτογραφία για Οι developers μπορούν να αντιγράψουν face scan data
Χρησιμοποιώντας δεδομένα όπως το δαχτυλικό αποτύπωμα ή το face scan για το ξεκλείδωμα της συσκευής, έχει και πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα. Πρόκειται περί ασφαλών μεθόδων ξεκλειδώματος της συσκευής σου, επειδή τα δεδομένα συνδέονται με ένα και μόνο άτομο. Από την άλλη πλευρά, γεννιούνται ανησυχίες περί της ιδιωτικότητας, επειδή αυτά τα δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ταυτοποίηση του χρήστη, από οποιονδήποτε έχει πρόσβαση σε αυτά. Η πολιτική της Apple απαιτεί υψηλά επίπεδα ασφαλείας όταν αποθηκεύονται τέτοια δεδομένα στο iPhone, αλλά κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και με τους χιλιάδες developers που μπορεί να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα.

Βέβαια η χρήση των δεδομένων αυτών είναι για νόμιμους σκοπούς, όπως για τον σχεδιασμό εφαρμογών που ενσωματώνουν την επαυξημένη πραγματικότητα. Ωστόσο το περίγραμμα του προσώπου και διάφορες εκφράσεις, μπορούν να αντιγραφούν από το τηλέφωνο, στους private servers των developers
. Οι developers που θα το κάνουν αυτό, καλούνται να συμφωνήσουν ότι δεν θα «πουλήσουν» τα δεδομένα. Πολλά privacy groups εκφράζουν τις έντονες ανησυχίες τους για το πόσο καλά μπορεί η Apple να επιβάλλει αυτή την πολιτική. Η μόνη πραγματική απειλή που έχει η Apple, είναι να βγάλει εκτός App Store τον συγκεκριμένο developer. Από την άλλη πλευρά βέβαια, θα πρέπει να σκεφθούμε ότι ήδη υπάρχουν αρκετά μεγάλες βάσεις δεδομένων από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου για την πρόληψη του εγκλήματος. Να σημειωθεί, ότι η Apple δίνει πρόσβαση μόνο σε δεδομένα που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το ξεκλείδωμα της συσκευής.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
GIGABYTE GTX 1070 Ti Windforce 2X GPU
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
GIGABYTE GTX 1070 Ti Windforce 2X GPU
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ