2017-12-04 09:07:14
Φωτογραφία για Boeing: Πέρασε την πρώτη φάση το πρόγραμμα του νέου ICBM
Η αμερικανική εταιρία Boeing στο πλαίσιο του προγράμματος Χερσαίας Στρατηγικής Αποτροπής (GBSD Ground Based Strategic Deterrent), πέρασε τη δοκιμασία της επιβεβαίωσης των απαιτήσεων της αμερικανικής Αεροπορίας (USAF) για τον καθορισμό των τεχνικών προδιαγραφών, προ των φάσεων της σχεδίασης και της ανάπτυξης του νέου αμερικανικού διηπειρωτικού πυραύλου.

Η Boeing ολοκλήρωσε την πρώτη φάση του προγράμματος περίπου δύο μήνες μετά την ανάθεση συμβολαίου ύψους 349 εκατομμυρίων δολαρίων στο πλαίσιο της αρχικής φάσης ωρίμανσης των τεχνολογιών που θα χρησιμοποιηθούν και μείωσης του ρίσκου.

Οι νέοι πύραυλοι που θα έχουν σπονδυλωτή σχεδίαση και κατασκευή, θα αντικαταστήσουν τους διηπειρωτικούς (ICBM: intercontinental ballistic missile) Minuteman III και θα αναλάβουν για αρκετές δεκαετίες την αποστολή της πυρηνικής αποτροπής των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η προσπάθεια της Boeing είναι η ανάπτυξη ενός εντελώς καινούργιου συστήματος ICBM με νέο σύστημα εκτόξευσης, νέο σύστημα πτήσης, σύστημα διοίκησης και ελέγχου των όπλων (WSC2), αξιοποιώντας τα υπάρχοντα σιλό των Minuteman.

Ο έλεγχος της αρχικής φάσης σχεδίασης (Preliminary Design Review) προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί από την αμερικανική Αεροπορία (USAF) το 2020.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ