2017-12-22 14:36:06
Φωτογραφία για Αριστοτέλης Καρασαλίδης: «Όνειρο και δικαίωση ένα τρόπαιο»
Ο αμυντικός του Ατρόμητου Αριστοτέλης Καρασαλίδης μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και την εκπομπή «Μαζί δεν κάνουν και χώρια δεν μπορούν» με τους Μιχάλη Λαδόπουλο και Μπάμπη Παπάζογλούγια τη νίκη του Ατρόμητου στον αγώνα Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης και την εκπληκτική φετινή πορεία της ομάδας του Περιστερίου. Συγκεκριμένα, ο 26χρονος αμυντικός είπε:

Για τη νίκη του Ατρόμητου στην Τρίπολη επί του Αστέρα για το Κύπελλο με σκορ 1-0: «Είναι πολύ σημαντικό το πρώτο βήμα που έγινε. Αν δείξουμε την απαραίτητη σοβαρότητα και στο δεύτερο παιχνίδι, νομίζω ότι θα είμαστε εμείς εκείνοι που θα προκριθούμε. Δεχόμαστε δύσκολα γκολ και είναι ακόμη μεγαλύτερη η σημασία της νίκης γιατί πετύχαμε έναν φορμαρισμένο Αστέρα. Θα είναι δύσκολο να δεχθούμε δύο γκολ στην έδρα μας στη ρεβάνς».

Για την εντυπωσιακή πορεία μετά τα άσχημα αποτελέσματα στα φιλικά του καλοκαιριού: «Στα φιλικά είχαμε πολλά νέα πρόσωπα κι έναν προπονητή που δεν μας γνώριζε και δεν τον γνωρίζαμε. Ξέραμε την ποιότητα του ρόστερ και ο χρόνος ήταν με το μέρος μας. Μετά την πέμπτη αγωνιστική πράγματι ξυπνήσαμε. Σίγουρα, ούτε ο πιο αισιόδοξος δεν θα έλεγε ότι σήμερα θα είμαστε σ’ αυτήν τη θέση».


Για τον Κάναντι: «Ο προπονητής έδωσε μεγάλο βάρος στον τομέα της ψυχολογίας. Έδειξε ότι μας εμπιστεύεται σε κάθε αποτέλεσμα, και στις ισοπαλίες και στις ήττες και με τη δουλειά που γίνεται στο τακτικό κομμάτι άρχισε να δικαιώνεται ο κόπος μας».

Για τις προσθήκες που έγιναν με δανεικούς παίκτες στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού: «Τα παιδιά που ήρθαν προς το τέλος της προετοιμασίας είναι αξιόλογα και έχουν βοηθήσει στο έπακρο. Δίνουν το 100% και θέλουν να αποδείξουν στις ομάδες που ανήκουν ότι αξίζουν».

Για το αν ο Ατρόμητος κοιτάζει περισσότερο την κορυφή ή τη διαφορά από τις ομάδες που τον ακολουθούν: «Θα ήταν λάθος να κοιτάμε προς τα κάτω. Θέλουμε να μείνουμε ταπεινοί και να σεβόμαστε όλες τις ομάδες, αλλά με την εικόνα που έχουμε είναι πιο σωστό να κοιτάμε τους από πάνω. Οι δυναμικές είναι διαφορετικές, αλλά πρέπει όσο μπορούμε να τους πιέσουμε»

Για το αν ο Ατρόμητος μπορεί να γίνει η Λέστερ του ελληνικού πρωταθλήματος και αν το συζητούν στα αποδυτήρια: «Η αλήθεια είναι ότι περισσότερο ως πλάκα το λέμε. Πρέπει να επικεντρωθούμε σε κάθε παιχνίδι, δεν μπορούμε να πούμε ότι θα κερδίσουμε τα υπόλοιπα 15 ματς. Θα ήταν πολύ ευχάριστο να γίνει, στο πίσω μέρος του μυαλού μας το έχουμε ως ένα μακρινό στόχο και όνειρο, αν το δούμε όμως έτσι θα βγούμε ζημιωμένοι. Πρέπει να βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι και ίσως να έχουμε μία μικρή έκπληξη στην Ελλάδα».

Για το αν στοχεύουν περισσότερο στο πρωτάθλημα ή στο Κύπελλο: «Θέλουμε να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε και στις δύο διοργανώσεις. Ο Ατρόμητος έχει παίξει σε τελικούς Κυπέλλου, θα ήταν καλό κάποια στιγμή να δικαιωθεί και να πάρει ένα τρόπαιο. Στο Κύπελλο είναι πιο εφικτό».

Για το μυστικό του Ατρόμητου: «Είναι οι εξαιρετικές σχέσεις που έχουμε μεταξύ μας οι παίκτες και όλο το τιμ. Σχέσεις που στηρίζονται στην εμπιστοσύνη και στην πίστη ότι είμαστε καλοί παίκτες. Όποιος κι αν παίζει, τα δίνει όλα για την ομάδα. Έχουμε και απαραίτητο βάθος κι αυτό είναι σημαντικό όταν κάνεις πρωταθλητισμό».

Για την έδρα του Ατρόμητου: «Δεν είναι τόσο καυτή έδρα, αλλά παιχνίδι με παιχνίδι έρχεται περισσότερος κόσμος για να δει την ομάδα. Είναι γενική η εικόνα να μην βλέπουμε γεμάτα γήπεδα. Οι παράγοντες είναι πολλοί, αλλά η πορεία μας θα άξιζε περισσότερο κόσμο στο γήπεδο».

Για τους διεκδικητές του τίτλου: «Νομίζω ότι η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ έχουν τα ρόστερ και την ποιότητα να διεκδικήσουν τον τίτλο. Παρ’ όλα αυτά ο Ολυμπιακός έχει μεγαλύτερη εμπειρία στο να είναι πρώτος και να διατηρείται στην κορυφή. Μόλις ο ΠΑΟΚ ή η ΑΕΚ είναι πρωτοπόροι, τους καταβάλλει και το χάνουν. Έχουν όμως ποιοτικά ρόστερ και μπορούν να κοντράρουν τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει αρχίσει να ανεβαίνει αισθητά. Είναι πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα και θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική, στο νήμα».

Για τον εαυτό του: «Στον Ατρόμητο έχω βρει μέχρι στιγμής το λιμανάκι μου. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να μείνω όσο το δυνατόν περισσότερο. Ο Ατρόμητος είναι ένα υγιέστατο σωματείο, έχει απαιτήσεις και στόχους και τους ίδιους στόχους έχω κι εγώ».

Πηγή: ΕΡΑ-ΣΠΟΡ
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ