2017-12-29 13:36:13
Φωτογραφία για Η Ιαπωνία αναλαμβάνει υπηρεσία με αεροπ/φόρο… από μετατροπή!
Στην κατεύθυνση της ανακατασκευής του ελικοπτεροφόρου Izumo, ή του Kaga, με στόχο να μπορούν να προσνηώνονται σε αυτό μαχητικά αεροσκάφη F-35B Lightning II των Πεζοναυτών των ΗΠΑ, με χαρακτηριστικά μειωμένης παρατηρησιμότητας (stealth), προσανατολίζεται η χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, ενώ σε βάθος χρόνου θα αποκτηθούν αεροσκάφη του τύπου και από τις ιαπωνικές δυνάμεις.

Τις αποκαλύψεις που μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ έκαναν πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση της Ιαπωνίας, με το Τόκιο να ανησυχεί, εύλογα, από την αύξηση της ισχύος του κινεζικού Ναυτικού, αλλά και τις κινεζικές διεκδικήσεις του συμπλέγματος των νήσων Σενκάκου (Ντιαόγιου κατά τους Κινέζους), πέραν αυτών στη Νότια Σινική Θάλασσα.

Μέγιστη ανησυχία προκαλούν ασφαλώς και οι δραστηριότητες του καθεστώτος της Βορείου Κορέας στον τομέα των μη συμβατικών όπλων… Ωστόσο, οι ιαπωνικές πηγές διευκρινίζουν, ότι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ακόμα ληφθεί. Πάντως, οι περιορισμοί του πασιφιστικού ιαπωνικού μεταπολεμικού συντάγματος της Ιαπωνίας, μάλλον αντιμετωπίζονται πλέον, ως μη υπάρχουσες.


Το να διαθέτει η χώρα έστω υποτυπώδεις ομάδες μάχης αεροπλανοφόρων εξυπηρετεί σε περίπτωση πολέμου και στο θεωρητικό – αλλά απολύτως πραγματικό – ενδεχόμενο καταστροφής των αεροδρομίων σε περιόδους επιχειρήσεων, ώστε στο ενδιάμεσο διάστημα να είναι εφικτή η κατά το δυνατόν ομαλή λειτουργία της αεράμυνας.

Όλα τα ανωτέρω, σε μια ακόμα απόδειξη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επιλέγουν ένα σχήμα «συνδιαχείρισης» της περιφερειακής ασφάλειας με επιμέρους επιλεγμένους συμμάχους, κάτι το οποίο ασφαλώς έχει ως «σχήμα, ενδιαφέρον να δει κανείς την εφαρμογή του στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ