2018-01-25 10:21:33
Φωτογραφία για Πώς να αποκτήσετε υγεία στο δέρμα σας
Υπάρχουν πολλά φυσικά συστατικά που είναι  ωφέλιμα για το δέρμα. Ορισμένες συμβουλές για το πώς να διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματος σας, απλές και χρήσιμες για στην καθημερινότητα.

Αποφύγετε την υπερβολική χρήση καλλυντικών, αφού πολλά προϊόντα περιέχουν ενδεχομένως επιβλαβή συστατικά. Το υπερβολικό μέικαπ φράζει τους πόρους και δεν αφήνει το δέρμα να αναπνέει.

Το νερό είναι σημαντικό για την ενυδάτωση του δέρματος, των μυών, των κυττάρων και όλων των οργάνων του σώματος. Εκτός από τα διάφορα υγρά και τα τρόφιμα που περιέχουν νερό, πίνετε τουλάχιστον 3-4 ποτήρια καθαρό νερό κάθε μέρα.

Κάντε ένα κρύο ντους, καθώς η υπερβολική θερμότητα μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο δέρμα. Μία καλή συμβουλή είναι κάθε πρωί να πλένετε το πρόσωπό σας πάντα ακόμα και τον χειμώνα με κρύο νερό.

Η διατροφή επίσης έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία για την σωστή ενυδάτωση, παίρνοντας απ’ αυτήν όλα τα καλά ενεργά συστατικά που απαιτεί ο οργανισμός σας:


Τρώτε ψάρι, ιδιαίτερα τα είδη που είναι πλούσια σε Ωμέγα -3 λιπαρά οξέα.

Φρούτα και λαχανικά πλούσια σε αντιξειδωτικά. Επιλέγετε φρούτα και λαχανικά κορεσμένου χρώματος.

Οι αναποφλοίωτοι σπόροι μας παρέχουν διαλυτές ίνες και βοηθάνε στη μείωση της χοληστερίνης στο αίμα.

Όσπρια – αυτοί είναι οι υποτιμημένοι ήρωες όπου υπάρχουν σε αφθονία τα συστατικά που υπάρχουν και στα λαχανικά με πολύ λίγες θερμίδες.

Το γιαούρτι έχει όλα τα πλεονεκτήματα του γάλακτος συν τα προβιοτικά που βοηθάνε να εμπλουτίσουμε το έντερό μας με καλά βακτήρια.

Οι ξηροί καρποί είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Β που είναι χρήσιμη για την καρδιά και τον εγκέφαλο. Τα καλά λιπαρά που έχουν ξηροί καρποί είναι ωφέλιμα για την ελαστίνη και το κολλαγόνο του δέρματος και το βοηθάνε να διατηρήσει τη δομή και την ελαστικότητά του.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ