2018-02-06 19:45:12
Φωτογραφία για 6,4 Ρίχτερ στην Ταϊβάν: Κατέρρευσε ξενοδοχείο - Φόβοι για πολλά θύματα
 

Υπάρχουν παγιδευμένοι στα συντρίμμια - Εκτεταμένες καταστροφές σε δρόμους - Ζημιές σε κτήρια και διακοπές στην ηλεκτροδότησηΈνα ξενοδοχείο κατέρρευσε μετά την ισχυρή

σεισμική δόνηση μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23:50 (τοπική ώρα) στην Ταϊβάν.

Το βρετανικό δίκτυο κάνει λόγο για παγιδευμένους ανθρώπους, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες έχουν σημειωθεί μπλακ άουτ στην ηλεκτροδότηση.

Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι το  Tongshuai Hotel κατέρρευσε χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. Στο σημείο έχουν σπεύσει ομάδες διάσωσης προκειμένου να απεγκλωβίσουν παγιδευμένους μέσα στο κτίριο.

Το βρετανικό δίκτυο BBC μετέδωσε από την πλευρά του ότι ο σεισμός σημειώθηκε στις 23.50 τοπική ώρα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, σε φωτογραφίες που έχουν αναρτήσει χρήστες κοινωνικών δικτύων καταγράφονται εκτεταμένες καταστροφές σε δρόμους, ενώ ορισμένα κτίρια έχουν μερικώς καταρρεύσει.


Το βρετανικό δίκτυο κάνει λόγο για παγιδευμένους ανθρώπους, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες έχουν σημειωθεί μπλακ άουτ στην ηλεκτροδότηση.

Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι το  Tongshuai Hotel κατέρρευσε χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. Στο σημείο έχουν σπεύσει ομάδες διάσωσης προκειμένου να απεγκλωβίσουν παγιδευμένους μέσα στο κτίριο.

Αρχικά το μέγεθος του σεισμού δόθηκε στα 6,2 Ρίχτερ, λίγα λεπτά αργότερα όμως, έγινε διόρθωση, ανεβάζοντας το μέγεθος στους 6,4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο εντοπίστηκε στα 13 χιλιόμετρα ανατολικά της περιοχής Hualian, με εστιακό βάθος μόλις δύο χιλιομέτρων.

Ο σεισμός ήταν υποθαλάσσιος και έγινε ιδιαίτερα αισθητός ακόμη και στις ακτές τις Κίνας, σε απόσταση μεγαλύτερη των 100 χιλιομέτρων από την Ταϊβάν.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή είχε σημειωθεί άλλος ένας σεισμός εντάσεως 6,1 Ρίχτερ.

Η Ταϊβάν βρίσκεται κοντά στην ένωση δύο τεκτονικών πλακών και είναι ιδιαίτερα σεισμογενείς.

Η ισχυρότερη σεισμική δόνηση των τελευταίων δεκαετιών σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο του 1999 με μέγεθος 7,6 Ρίχτερ, στοιχίζοντας τη ζωή 2.400 ανθρώπων.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ