2018-02-06 21:55:27
Φωτογραφία για Τσίπρας: Δεν μπορεί να υπάρξει πατριωτισμός της μίζας και της διαφθοράς
Με έμμεση αναφορά στις εξελίξεις των ημερών που έχουν προκαλέσει έντονη πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τη Νέα Δημοκρατία, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μίλησε το βράδυ της Τρίτης (06/02) στο 9ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση που διεξάγεται στην Πάτρα.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως «δεν μπορεί να υπάρξει πατριωτισμός των Panama papers, των offshore, του λαδώματος, της διαπλοκής, της εξαπάτησης του κράτους, της ιδιοποίησης του δημοσίου χρήματος, της μίζας και της διαφθοράς».

Συνέδεσε, μάλιστα, την παραπάνω φράση του με τα όσα είχε πει πριν από 15 χρόνια ο αείμνηστος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, όταν είχε μιλήσει για τον πατριωτισμό: «Έλεγε λοιπόν ο Κωστής Στεφανόπουλος: "Ούτε λόγος βέβαια για πατριωτισμό και τιμή για όσους παραβαίνουν τον νόμο και παραβιάζουν τη συνείδησή τους, ζητώντας και λαμβάνοντας ωφελήματα που δεν δικαιούνται. Υπάρχει τεράστια διαφορά στάσης απέναντι στην πατρίδα, όση μεταξύ ήθους και πανουργίας, μεταξύ αυτού που προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο από τη θέση που κατέχει, και αυτού που την εκμεταλλεύεται για το δικό του συμφέρον. Ο πρώτος είναι άξιος κάθε σεβασμού, ο δεύτερος πρέπει να υφίσταται αυστηρές κυρώσεις και τη βαθιά περιφρόνησή μας"».


Και πρόσθεσε: «Το πολιτικό και ποινικό μας μητρώο είναι πιο καθαρό κι από τον ξάστερο ουρανό. Και αυτό που καθοδηγεί τις πράξεις μας, είναι η αντίληψη μας για την πολιτική ως προσφορά και ως ηθικού καθήκοντος. Για αυτό και εκεί που οι άλλοι απέτυχαν, εμείς τώρα πετυχαίνουμε».

Υπογράμμισε δε με νόημα: «Είναι εγκληματικά υποκριτικό, πολιτικοί άνδρες, από τη μια να επιδίδονται σε διαγωνισμό πατριωτισμού, και από την άλλη να θεωρούν νόμιμη και ηθική την αναγραφή των ονομάτων τους σε καταλόγους φοροδιαφυγής. Ή να καταγγέλλουν ως πολιτική δίωξη την αναφορά των ονομάτων τους σε κακουργηματικές δικογραφίες».

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του σημείωσε πως οι Έλληνες πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία για το καλό της πατρίδας.

«Είναι, λοιπόν, η στιγμή, που αν με ρωτήσετε τι πρέπει να κάνουμε για τη πατρίδα, θα σας απαντήσω με το χέρι στη καρδιά: Να πάρουμε οριστικό διαζύγιο με τις συνήθειες και τις νοοτροπίες του χθες».

Κα πρόσθεσε: «Πρέπει να πάρουμε όλοι αποστάσεις από την Ελλάδα του χθες και από τα πρόσωπα που την σημάδεψαν. Από πρόσωπα, κυκλώματα, και πρακτικές, που έβαζαν πρώτα το εγώ από το εμείς. Πρώτα το κομματικό από το πατριωτικό συμφέρον. Και που έκαναν τον πατριωτισμό σημαία ευκαιρίας για να υπηρετήσουν τα πιο ευτελή ιδιοτελή συμφέροντα».

Ο πρωθυπουργός, θέλοντας να δώσει το στίγμα των επόμενων κινήσεών του, αναφέρθηκε ειδικά στη δέσμευση που έχει αναλάβει η κυβέρνηση έναντι του λαού.

«Δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Δεν είναι ανθόσπαρτος ο δρόμος για τη μεγάλη αλλαγή στη χώρα και στη ζωή μας. Όμως εμείς, και εγώ προσωπικά, είμαστε αποφασισμένοι να τηρήσουμε στο ακέραιο την εντολή του ελληνικού λαού.  Να βγάλουμε την κοινωνία και την χώρα από το τέλμα που άλλοι την έριξαν, και με κινητήρια δύναμη την ανάπτυξη να αποκαταστήσουμε και το αίσθημα εμπιστοσύνης, και το αίσθημα δικαίου, και το αίσθημα ασφάλειας, αλλά και ένα βιοτικό επίπεδο που να ανταποκρίνεται στην ευρωπαϊκή μας θέση», ανέφερε ο κ. Τσίπρας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ