2018-02-07 08:22:16
Φωτογραφία για Δυνατό λογισμικό αντιμετώπισης ιών στα Windows 10
Το ενσωματωμένο λογισμικό προστασίας από ιούς της Microsoft για τα Windows 10, το Windows Defender, αποκτά ένα σημαντικό νέο χαρακτηριστικό τον επόμενο μήνα. Η Microsoft ανακοίνωσε ότι το Windows Defender θα ξεκινήσει την κατάργηση λογισμικού που περιέχει “καταναγκαστικά μηνύματα” ή “παραπλανητικό περιεχόμενο που θα σας πίεζε να πληρώσετε για πρόσθετες υπηρεσίες ή να εκτελέσετε περιττές ενέργειες”. 

Αυτός ο τύπος λογισμικού είναι κοινώς γνωστός ως scareware και συνήθως βρίσκεται σε καθαρότερες εφαρμογές που υποτίθεται ότι θα βελτιστοποιήσουν τα αρχεία σας σε έναν υπολογιστή με Windows ή υπόσχονται να επιταχύνουν το μηχάνημα. “Υπήρξε μια αύξηση στις ελεύθερες εκδόσεις προγραμμάτων που σκοπεύουν να σαρώσουν υπολογιστές για διάφορα σφάλματα και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν συναγερμό, καταναγκαστικά μηνύματα για να τρομάξουν τους πελάτες να αγοράσουν μια εκδοχή υψηλής ποιότητας του ίδιου προγράμματος”, λέει ο Barak Shein, από την ομάδα του Windows Defender της Microsoft . “Η πληρωμένη έκδοση αυτών των προγραμμάτων, που συνήθως ονομάζονται εφαρμογές καθαρισμού ή βελτιστοποίησης, υποτίθεται ότι διορθώνει τα προβλήματα που ανακαλύφθηκαν από την ελεύθερη έκδοση.”


 Η Microsoft βρίσκει αυτές τις εφαρμογές “προβληματικές” για τους συνηθισμένους χρήστες των Windows, οπότε το Windows Defender θα ταξινομήσει αυτές τις εφαρμογές ως “ανεπιθύμητο λογισμικό” και θα τις καταργήσει από τους υπολογιστές. Αυτοί οι τύποι εφαρμογών καθαρισμού και crapware είναι διαθέσιμα εδώ και χρόνια, αλλά είναι καλό να δούμε ότι η Microsoft ενεργεί για την κατάργησή τους. Η Microsoft θα ξεκινήσει την κατάργηση των εφαρμογών την 1η Μαρτίου και οι προγραμματιστές μπορούν να δοκιμάσουν τις εφαρμογές τους στο Windows Defender portal της εταιρείας

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ