2018-02-07 08:25:17
Φωτογραφία για Επαναγορά δανείων στρατιωτικών από τις τράπεζες: Κατατέθηκαν ήδη 400 αιτήσεις
Το εγχείρημα της μεταφοράς “κόκκινων” αλλά και “πράσινων” δανείων από τις τράπεζες σε οργανισμό του ΥΠΕΘΑ, ο οποίος θα τα αγοράσει προς όφελος των στελεχών βρίσκεται σε

εξέλιξη, τουλάχιστον σ΄ ότι έχει να κάνει με το ΓΕΝ.

Μετά από τις ανακοινώσεις του ΥΕΘΑ για τα δάνεια, τα Γενικά Επιτελεία, έπρεπε να συγκεντρώσουν τις αιτήσεις των στελεχών που ενδιαφέρονται να μπουν στο πρόγραμμα “επαναγοράς των δανείων”. Μέχρι στιγμής αυτό έχει γίνει σε ικανοποιητικό βαθμό στο ΓΕΝ,όπου ήδη έχουν υποβληθεί 400 αιτήσεις. Πηγές του ΓΕΝ λένε, ότι σ΄ ότι αφορά στο μεγάλο ερώτημα αν υπάρχουν τα χρήματα για να αγοραστούν τα δάνεια, μέχρι στιγμής η απάντηση είναι καταφατική.

Μικρότερη πρόοδος υπάρχει στην ΠΑ και μέχρι στιγμής η διαδικασία δεν έχει ξεκινήσει καν στο ΓΕΣ, όπου αναμένεται να υπάρξουν και τα περισσότερα προβλήματα, λόγω του όγκου του προσωπικού.

Το βασικό ερώτημα που αναζητά απάντηση είναι ποιος θα ΄ναι ο οργανισμός που θα αναλάβει το όλο εγχείρημα. Η περίπτωση του ΑΟΟΑ, έχει κάποια προβλήματα. Πιθανότερη λύση φαίνεται να είναι η δημουργία ενός νέου οργανισμού, στον οποίο θα συμμετάσχουν τα Μετοχικά Ταμεία. Έχουν τα χρήματα για να “βουτήξουν” τόσο βαθιά; Το πρόβλημα θα ΄ναι το ΜΤΣ, τα οικονομικά προβλήματα του οποίου δεν επιτρέπουν μάλλον τέτοια σχέδια.

militaire.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ