2018-02-07 11:56:41
Φωτογραφία για Ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια των Στρατιωτικών
■ Ο υπουργός Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου ανέφερε ότι «η εξαγορά των "κόκκινων" δανείων από φορείς του δημόσιου τομέα μπορεί να προσφέρει λύσεις επωφελείς για όλους, τόσο για τα πιστωτικά ιδρύματα όσο και κυρίως για τους δανειολήπτες».

■ Με τροποποίηση του καταστατικού του Αυτόνομου Οικοδομικού Οργανι­σμού Αξιωματικών ή με ίδρυση ΑΕ.

Νομοθετική ρύθμιση, που θα επι­τρέπει την εξαγορά «κόκκινων» δανείων των στελεχών των Ενό­πλων Δυνάμεων, εξετάζει η κυβέρνηση, όπως παραδέχτηκε την Παρασκευή 02/02/18 στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επε­κταθεί το μέτρο αυτό -υπό προϋποθέσεις- και σε άλλους φορείς του Δημοσίου. Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, σχετικά με την εξαγγελία της ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας για την εξαγορά των «κόκκινων» δανείων των στελεχών των Ενόπλων Δυ­νάμεων από τον Αυτόνομο Οικοδομικό Οργανισμό Αξιωματικών, ο κ
. Παπαδημητρίου προ­ανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση που θα περιλαμ­βάνει είτε την τροποποί­ηση του καταστατικού του Οργανισμού για να έχει τη δυνατότητα εξαγοράς δανείων είτε την ίδρυση Ανώ­νυμης Εταιρείας για τον σκοπό αυτό. Σύμφωνα με πηγές της Τράπεζας της Ελλάδος, οποιαδήποτε ανώνυμη εταιρεία μπορεί να αγοράσει «κόκκινα» δάνεια, εφόσον έχει πάρει άδεια λειτουργίας τράπεζας από την Τράπεζα της Ελλάδος ή υπογράψει σύμβαση με αδειοδοτημένη από την ΤτΕ, εταιρεία διαχείρισή καθυστερούμενων οφειλών.

Θυμίζουμε ότι, σύμφωνα με τον νόμο Σταθάκη, για να συστήσει ένας επιχειρη­ματίας μια εταιρεία διαχείρισης «κόκκι­νων» δανείων, απαιτείται μετοχικό κε­φάλαιο τουλάχιστον 100.000 ευρώ και να διαθέτει τα απαραίτητα χρήματα για να εξαγοράσει τα «κόκκινα» δάνεια. Παράλληλα, η νομική της μορφή θα πρέπει να είναι τέτοια που θα αποκλείει κάθε είδους κρατική ενίσχυση.

Ο υπουργός Οικονομίας ανέφερε ότι «γενικώς η εξαγορά των “κόκκινων” δα­νείων από φορείς του δημόσιου τομέα μπορεί να προσφέρει λύσεις επωφελείς για όλους, τόσο για τα πιστωτικά ιδρύμα­τα όσο και κυρίως για τους ίδιους τους δανειολήπτες. Μελετάμε αυτό το ενδεχό­μενο επέκτασης μιας τέτοιας ενέργειας, αλλά το μελετάμε με ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μην προκληθεί ούτε δημοσιονο­μικό έλλειμμα αλλά ούτε και ένα νέο κύμα στρατηγικών κακοπληρωτών».

Τόνισε παράλληλα ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιλύσει το πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων. Στην προσπάθειά της βελτιώνει διαρκώς τους υφιστά­μενους θεσμούς, όπως τον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και εισάγει νέους θεσμούς, όπως είναι ο εξωδικαστικός μηχανισμός.

Του ΜΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ[email protected]

(ΕΘΝΟΣ-03/02/2018 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Τι θα γίνει με τα δάνεια των Στρατιωτικών!
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ