2018-02-08 08:53:26
Φωτογραφία για Στον αέρα ακόμη ο οικογενειακός γιατρός! Λήγει η παράταση για αιτήσεις στις 12 Φεβρουαρίου
Πέμπτη 8 Φεβρουάριος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Λήγει η παράταση που δόθηκε από τον ΕΟΠΥΥ για αιτήσεις από το ιατρικό προσωπικό για το θεσμό του οικογενειακού γιατρού.

Παρά όμως την παράταση που δόθηκε στην πρόσκληση του ΕΟΠΥΥ, οι γιατροί προς ώρας συνεχίζουν να αρνούνται. Άλλωστε δεν έχουν ικανοποιηθεί βασικά αιτήματα που είχαν θέσει κυρίως για τις αμοιβές τις οποίες θεωρούν εξευτελιστικές.

Ενδεικτικό είναι πως οι περισσότεροι Ιατρικοί Σύλλογοι καλούν και στην παράταση που δόθηκε τους γιατρούς να μην υποβάλλουν αιτήσεις ώστε στη συνέχεια να μπορούν να διεκδικήσουν συλλογικές συμβάσεις μέσω των Συλλόγων με πολύ καλύτερες αμοιβές.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα επισημαίνει ο μεγαλύτερος Ιατρικός Σύλλογος της χώρας αυτός της Αθήνας, διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ: «ΙΣΑ: Νέο «Όχι» στις συμβάσεις των οικογενειακών γιατρών που προωθεί ο ΕΟΠΥΥ»


Μ αυτά και μ αυτά όμως φαίνεται πως ο αριθμός των απαιτούμενων γιατρών δεν συγκεντρώνεται. Πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι οι μέχρι σήμερα αιτήσεις ίσα ίσα που ξεπερνούν το 30%.

Καθόλου τυχαίο βέβαια καθώς οι περισσότεροι γιατροί θεωρούν πως τα 0,72 λεπτά μικτά που αντιστοιχούν σε κάθε ασθενή-ασφαλισμένο το μήνα, δεν μπορούν να καλύψουν κανέναν έξοδο ενός ιατρείου.

Να σημειωθεί ότι τόσο από το υπουργείο Υγείας όσο και από τον ΕΟΠΥΥ γίνονται συνεχείς προσπάθειες να μεταπεισθούν οι γιατροί με επισκέψεις που γίνονται από στελέχη σε διάφορες πόλεις της χώρας.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ