2018-02-09 10:45:36
Φωτογραφία για Γιατί ο Jim Carrey τα βάζει με το Facebook;
Ο κωμικός ηθοποιός θεωρεί ότι η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης δεν κάνει αρκετά για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Όλοι μας λίγο πολλοί έχουμε έναν φίλο σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook ή το Twitter, ο οποίος ανακοινώνει την δραματική αποχώρησή του από την πλατφόρμα και το σβήσιμο του λογαριασμού.

Συχνά οι δραματικές ανακοινώσεις είναι "κενές απειλές" και με τον ένα ή άλλο τρόπο, επιστρέφουν ξανά.

Οι λόγοι για να κλείσει κανείς τον λογαριασμό του σε μια τέτοια σελίδα είναι πολλοί, όπως έχουν πράξει στο παρελθόν διασημότητες όπως ο Justin Bieber (ο οποίος έχει χαρακτηρίσει τα social media "διαβολικά") και πιο πρόσφατα ο Alec Baldwin . Ο τελευταίος που επιχειρεί να κόψει τους δεσμούς του με τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, είναι ο Jim Carrey .

Όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter την Τρίτη, πρόκειται να πουλήσει όλες τις μετοχές του στο Facebook και θα σβήσει τον λογαριασμό του σε αυτό, επειδή η εταιρεία, όπως εξήγησε: "Είχε κέρδη από τη ρωσική παρεμβολή στις εκλογές μας και ακόμα δεν κάνουν αρκετά να το σταματήσουν". Παράλληλα, ώθησε άλλους επενδυτές να πράξουν το ίδιο και να διακόψουν δεσμούς με την εταιρεία.


Σε επικοινωνία του με το περιοδικό Business Insider, ο Carrey εξήγησε πως το διαδίκτυο έχει δημιουργήσει "κυβερνογέφυρες" τις οποίες μπορούν να διαβούν όσοι «δεν έχουν το συμφέρον μας κατά νου». Ο ηθοποιός στη συνέχεια τόνισε πως δεν έχουν παρθεί τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Σύμφωνα με τον Carrey, αυτό είναι απαραίτητο για "ακτιβιστές επενδυτές", να στείλουν δηλαδή το μήνυμα σε εταιρείες, όπως το Facebook, πως πρέπει αν αποκτήσουν μεγαλύτερη ευθύνη . Καταλήγοντας, ο ηθοποιός δήλωσε: "Αυτό που χρειάζεται τώρα ο κόσμος είναι καπιταλισμός με συνείδηση".

clickatlife
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ