2018-02-09 15:05:27
Φωτογραφία για Στη Βουλή η δικογραφία για τον Π. Καμμένο - Ελιγμός του υπουργού με επιστολή στον Βούτση
Ως αναμενόταν, στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία που αφορά τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο. Κατόπιν αυτού, η Βουλή

καλείται εάν υποβληθεί σχετικό αίτημα από μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας να διερευνήσει τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Στο μεταξύ, όπως ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο πρόεδρος της Βουλής, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας επικοινώνησε μαζί του νωρίτερα και τον πληροφόρησε ότι θα του αποστείλει επιστολή με την οποία θα του γνωστοποιεί την πρόθεσή του να «απεκδυθεί της ασυλίας του και να καταθέσει για την υπόθεση στις αρμόδιες αρχές ως απλός πολίτης.

Σημειώνεται ότι αυτή η δήλωση πρόθεσης του κ. Καμμένου δεν έχει θεσμική αξία για τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες όπως αυτές προβλέπονται από το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής σχετικά με τον χειρισμό δικογραφιών που αφορούν αδικήματα που φέρεται να τέλεσαν πρώην ή νυν κυβερνητικά στελέχη. Δηλαδή, με άλλα λόγια η δήλωση αυτή δεν στερεί τη δυνατότητα από βουλευτές (υπενθυμίζεται ότι χρειάζονται τουλάχιστον 30 υπογραφές) για την κατάθεση αιτήματος συγκρότησης προανακροτικής επιτροπής. Υπενθυμίζεται ότι για εξεταστική για την ίδια υπόθεση ο αναγκαίος αριθμός είναι τουλάχιστον 60 βουλευτές.

kathimerini.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ