2018-02-21 14:55:39
Φωτογραφία για ΠΟΕΠΛΣ: Αναγκαία η έκδοση ΠΔ περί Οδοιπορικών Εξόδων
Δημοσιεύουμε έγγραφο τής Ομοσπονδίας των Λιμενικών προς τον Υπουργό: Με τη ψήφιση του ν.4336/2015 τέθηκαν σε εφαρμογή οι νέες διατάξεις που αφορούν τις δαπάνες των μετακινούμενων

δημοσίων υπαλλήλων, συμπεριλαμβανομένων και των ένστολων εντός και εκτός της Επικράτειας.

Περαιτέρω, προβλέφθηκε με εξουσιοδότηση για έκδοση προεδρικού διατάγματος με προθεσμία εννέα μηνών από την έναρξη ισχύος του ως άνω νόμου, ήτοι μέχρι την 30/09/2016, κάτι που δυστυχώς δεν έχει πραγματοποιηθεί έως και σήμερα, παρότι υπήρχε ώριμο έργο από την διακλαδική επιτροπή υπηρεσιακών παραγόντων των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων από το 2016 .

Σήμερα ύστερα από δυο νομοθετήματα που δίνουν παρατάσεις για την έκδοση Π.Δ. Οδοιπορικών εξόδων οι εργαζόμενοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που  μετακινούνται συνεχώς λόγω της φύσεως της εργασίας,  αμείβονται χαμηλότερα από τους εργαζόμενους στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.

Κύριε Υπουργέ,

η σύγκριση γεννά την αδικία και δεν θα έπρεπε να υπάρχει ανισότητα μεταξύ των λειτουργών του Κράτους.

Ζητάμε την παρέμβαση σας στα συναρμόδια υπουργεία για έκδοση Π.Δ που θα καθορίζει το ύψος και τις προϋποθέσεις καταβολής των δαπανών μετακίνησης εσωτερικού και αποζημίωσης εκπαίδευσης, στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εναρμονισμένο με τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ