2018-02-21 16:03:27
Φωτογραφία για ΕΟΠΥΥ: Πόσα χρήματα θα διαθέσει για γυαλιά οράσεως; Όλη η απόφαση
Τετάρτη 21 Φεβρουάριος 2018

Γράφει: Μαρία Γλένη 

Health Report

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η υπουργική απόφαση, με την οποία καθορίζεται το ποσό που θα διατεθεί για γυαλιά οράσεως στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Μέχρι 50 εκατ. ευρώ αναμένεται να διαθέσει ο ΕΟΠΥΥ, προκειμένου οι 10.000.000 ασφαλισμένοι του να προμηθευτούν γυαλιά οράσεως από τα συμβεβλημένα καταστήματα.

Γεγονός που σημαίνει στην πράξη, ότι αν η δαπάνη ξεπεραστεί και οι οπτικοί πουλήσουν περισσότερα γυαλιά οράσεως, τότε θα κληθούν να πληρώσουν οι ίδιοιαπό την τσέπη τους το επιπλέον ποσό από εκείνο που έχει προβλεφθεί, με την μορφή είτε clawback είτε rebate.

Όπως ανακοίνωσε η πολιτική ηγεσία του υπ. υγείας δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 543) η υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζεται το επιτρεπόμενο όριο δαπάνης του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) για το έτος 2018 για παροχές που αφορούν σε οπτικά είδη.


Σύμφωνα με την απόφαση, το επιτρεπόμενο όριο δαπάνης καθορίζεται στα 50 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση ή 25 εκατ. ευρώ με αναγωγή στο εξάμηνο. Διευκρινίζεται ότι ο «κλειστός» προϋπολογισμός για το 2018 για τη συγκεκριμένη κατηγορία διαμορφώθηκε σύμφωνα με τις δαπάνες προηγούμενων ετών. Να σημειωθεί εδώ ότι ο καθορισμός κλειστού προϋπολογισμού και η «συμβασιοποίηση» των οπτικών καταστημάτων, ήταν ένα από τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας με τους Θεσμούς στο χώρο της Υγείας.

Την ίδια στιγμή, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ ενέκρινε τις πρώτες συμβάσεις με καταστημάτων οπτικών ειδών για την παροχή σε Δικαιούχους του Οργανισμού θεραπευτικών μέσων αποκατάστασης της οπτικής οξύτητας. Διαβάστε ΕΔΩ από πού οι ασφαλισμένοι θα προμηθεύονται τα γυαλιά οράσεως: Με ειδική σήμανση τα συμβεβλημένα καταστήματα Οπτικών ειδών! Όλες οι λεπτομέρειες

Να σημειωθεί εδώ ότι η πλειοψηφία των οπτικών αρνούνται να υπογράψουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, καθώς φοβούνται πως θα μείνουν απλήρωτοι από τον οργανισμό. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: “Μπλόκο των οπτικών στον ΕΟΠΥΥ για τα γυαλιά οράσεως χωρίς προπληρωμή! Στο πόδι ο κλάδος”

Μάλιστα τα συμβεβλημένα καταστήματα τις επόμενες ημέρες θα φέρουν ειδική σήμανση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που θα πιστοποιεί ότι πρόκειται για συμβεβλημένους παρόχους («Συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ)
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ