2018-02-21 22:45:00
Φωτογραφία για Τι γίνεται όταν ένας εργαζόμενος της Google πεθάνει;
Κατά καιρούς έχετε δει ή έχετε ακούσει για τις εξαιρετικές συνθήκες εργασίας στη Google, αλλά για πρώτη φορά το Forbes αναλύει την κάλυψη που παρέχει ο κολοσσός στους εργαζομένους του και στις οικογένειες τους σε περίπτωση που αυτοί αποδημήσουν εις Κύριον.

Συγκεκριμένα, εάν ένας εργαζόμενος της Google αποβιώσει όσο εργάζεται στην εταιρία, οι κληρονόμοι του θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το 50% του ετήσιου μισθού του για τα επόμενα 10 χρόνια!

Για παράδειγμα, εάν ο ετήσιος μισθός είναι $50.000, η οικογένεια θα λάβει $250.000 αποζημίωση ($25.000 κάθε χρόνο) μέσα στην επόμενη δεκαετία. Επιπλέον, σε περίπτωση που ο εργαζόμενος είναι ομοφυλόφιλος, η αποζημίωση εξακολουθεί να ισχύει για τον/την σύντροφο του.

Βέβαια, η Google φροντίζει σημαντικά για την υγεία των καλοπληρωμένων υπαλλήλων της, καθώς διαθέτει πλήρως εξοπλισμένη και εξειδικευμένη ιατρική ομάδα και υποδομή για συνεχείς ιατρικούς ελέγχους.


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρίας Lazlo Bock, «Πρόσφατα βιώσαμε μία από τις αναπόφευκτες καταστάσεις της ζωής, όπου είχαμε να αντιμετωπίσουμε το θάνατο ενός από τους κοντινότερους συνεργάτες μας. Είναι μια φρικτή και δύσκολη κατάσταση, επομένως, σαν εταιρεία έπρεπε να βρούμε τρόπους να βοηθήσουμε τα παιδιά του υπαλλήλου που απεβίωσε».

Εκτός από την καταβολή του μισού μισθού για τα επόμενα δέκα χρόνια, όλες οι μετοχές του υπαλλήλου περνούν στα χέρια των παιδιών, ενώ κάθε παιδί θα λαμβάνει $1.000 μηνιαίως μέχρι να κλείσει τα 19 του χρόνια ή μέχρι τα 23, εάν συνεχίζει τις σπουδές του σε κάποιο κολέγιο ή πανεπιστήμιο. Φυσικά, τα χρήματα αυτά δίνονται στον κηδεμόνα των παιδιών ως καταπίστευμα για τη διαχείριση τους.

Άλλη ενδιαφέρουσα παροχή αφορά στις εγκυμοσύνες, όπου μετά τη γέννα λαμβάνει άδεια επί πληρωμή για 4,5 μήνες και ο πατέρας μπορεί να πάρει άδεια 6 εβδομάδων.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ