2018-02-24 09:40:22
Φωτογραφία για ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ: Στο εδώλιο δύο δήμαρχοι για το στρατόπεδο Καρατάσιου
► Το στρατόπεδο Καρατάσιου αποτελεί σήμερα έναν σημαντικό πνεύμονα πρασίνου για τους κατοίκους.

► Βρίσκονται κατηγορούμενοι, αφού συνεχίζουν να γίνονται δραστηριότητες και εκδηλώσεις εντός του χώρου.

► Οι δημότες διεκδικούν την παραχώρηση της έκτασης του πρώην στρατοπέδου.

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ της πα­ραχώρησης στην τοπική κοινω­νία και της αξιοποίησης του στρατοπέδου Καρατάσιου, συνολικής έκτασης 650 στρεμμάτων, εκτυλίσσεται αυτές τις ημέρες, με την παραπομπή σε δίκη από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) του νυν δημάρχου Παύλου Μελά, Δημήτρη Δεμουρτζίδη, αλλά και του προκατόχου του και σημερινού επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δήμο, Διαμαντή Παπαδόπουλου.

Νυν και πρώην δήμαρχος θα καθίσουν στο εδώλιο την Πέμπτη 8 Μαρτίου με την κατηγορία της καταπάτησης ξένης ιδι­οκτησίας. Στο πλευρό των αιρετών βρί­σκονται πολλοί σύλλογοι, αλλά και κάτοικοι του Δήμου Παύλου Μελά
. Πρόκειται για μία υπόθεση που κρατάει εδώ και 13 χρόνια, με τον Στρατό να παραχωρεί μέρος του στρατοπέδου (120 στρέμματα) το 2005 στον τότε Δήμο Πολίχνης, η τοπική αυτοδιοίκηση να προχωρεί σε αναπλάσεις στην έκταση, η παραχώρηση να ανακαλείται επτά χρόνια αργότερα λόγω... μεγάλης κα­θυστέρησης των τοπικών αρχόντων να το παραλάβουν, και σήμερα αιρετοί να βρίσκονται κατηγορούμενοι, αφού συ­νεχίζουν να γίνονται δραστηριότητες και εκδηλώσει εντός του χώρου.

Οι Δημήτρης Δεμουρτζίδης και Διαμαντής Παπαδόπουλος κρατούν κοινή γραμμή στην υπόθεση και υπογραμμίζουν στο «Έθνος» ότι η διεκδίκηση του χώρου του πρώην στρατοπέδου θα συ­νεχιστεί από την τοπική κοινωνία, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα της δίκης. Όπως υποστηρίζουν, το στρατόπεδο Καρατάσιου αποτελεί σήμερα έναν σημαντικό πνεύμονα πρασίνου για τους κατοίκους της πυκνοδομημένης Δυτικής Θεσσαλονίκης, οι οποίοι αθλούνται σε αυτό, πηγαίνουν βόλτα με τα παιδιά τους και πραγματοποιούν εκδηλώσεις. Κατά τον Δημήτρη Δεμουρτζίδη, η υπόθεση της διεκδίκησης του πρώην στρα­τοπέδου έχει φτάσει και στο γραφείο του πρωθυπουργού, με επιστολή που εστάλη το 2016. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ο χώρος του πρώην στρατοπέδου ανή­κει στα ανταλλάξιμα κτήματα, με απο­τέλεσμα να διεκδικείται και από την Κτηματική Εταιρεία του υπουργείου Οικονομικών.

Του ΡΩΜΑΝΟΥ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗ[email protected]

(ΕΘΝΟΣ-23/02/2018 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ