2018-02-24 13:06:19
Φωτογραφία για Σαββατοκύριακο γεματο ντέρμπι στην Ευρώπη
Μία από τις σπάνιες περιπτώσεις που προσφέρει το λαοφιλέστερο παιχνίδι, θα βιώσουν το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Φεβρουαρίου, οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι. Πρόκειται για ένα διήμερο γεμάτο από παραδοσιακά ντέρμπι, καθώς σε έξι πρωταθλήματα της «γηραιάς ηπείρου» θα διεξαχθούν επτά αγώνες, απ΄ αυτούς που οι φίλαθλοι περιμένουν κάθε χρονιά.

Ένα απ΄ αυτά τα ντέρμπι είναι και αυτό που θα γίνει την Κυριακή (19:30) στην Τούμπα, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Οι γηπεδούχοι με νίκη «καθαρίζουν» τους «ερυθρόλευκους» από την διεκδίκηση του τίτλου και παραμένουν -μαζί με την ΑΕΚ– βασικοί διεκδικητές του πρωταθλήματος. Ενός τίτλου, που έχει να πάει στην Θεσσαλονίκη εδώ και 33 χρόνια. Από την πλευρά τους, οι πρωταθλητές θα τα παίξουν «όλα για όλα», καθώς σε περίπτωση επικράτησης βάζουν «φωτιά» στο πρωτάθλημα Δύο ντέρμπι και μάλιστα από τα πλέον παραδοσιακά της χώρας, θα γίνουν στην Γαλλία. Η βέβαιη πρωταθλήτρια Παρί Σεν Ζερμέν φιλοξενεί την Μαρσέιγ, που διεκδικεί με αξιώσεις ένα εισιτήριο για το νέο Champions League. Παράλληλα, η Λυών, που επίσης έχει ως στόχο την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, υποδέχεται την Σεντ Ετιέν, σ΄ ένα από τα ντέρμπι που χαρακτηρίζονται -έστω και αδόκιμα- «μίσους»…


Λίγο βορειότερα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα φιλοξενήσει την Τσέλσι, με «έπαθλο» για το νικητή, το σαφές πλεονέκτημα για μία θέση στην πρώτη τετράδα, που ισοδυναμεί με απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του νέου Champions League.

Στην Τουρκία, σημαντικό μέρος (σ.σ. καθώς στο παιχνίδι είναι με λίγο ευνοϊκότερους όρους η Μπασακσεχίρ και η Γαλατάσαραϊ) από την «μάχη του τίτλου», θα εξαρτηθεί από την έκβαση του παραδοσιακού ντέρμπι ανάμεσα στην Μπεσίκτας και την Φενερμπαχτσέ, ενώ στην Ολλανδία, η Φέγενορντ θέλει τη νίκη γοήτρου απέναντι στην Αϊντχόφεν που είναι -μαζί με τον Άγιαξ– τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Τέλος, στο Βέλγιο, η Σταντάρ Λιέγης που έχει ως κύριο στόχο την είσοδο στην πρωτη εξάδα, υποδέχεται την Μπριζ που θα χάσει το πρωτάθλημα μόνον εάν «αυτοκτονήσει»…

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ