2018-02-25 00:49:22
Φωτογραφία για Τι είναι το Lockdown drill που γίνεται στα σχολεία της Αμερικής και γιατί τα παιδιά ανεβαίνουν στις… λεκάνες;
Τη στιγμή που χτυπούσε ο συναγερμός πυρασφάλειας, στο τέλος του σχολικού ωραρίου της 14ης Φεβρουαρίου, στο Γυμνάσιο Marjory Stoneman Douglas της Φιλαδέλφοια, η καθηγήτρια Melissa Falkowski είχε απομακρυνθεί μόλις 20 βήματα από την τάξη της και τους μαθητές της, όταν πληροφορήθηκε ότι στο σχολείο κυκλοφορεί ένας  άνδρας που οπλοφορεί. Η καθηγήτρια έτρεξε στην τάξη, κάλεσε όλους τους μαθητές μέσα και 20 πανικόβλητα άτομα κρύφτηκαν μέσα σε μία ντουλάπα. Δολοφόνος ήταν ένας πρώην μαθητής του σχολείου, ο οποίος εκείνη τη μέρα πυροβόλησε και σκότωσε 17 άτομα.

Για 40 ολόκληρα λεπτά, η Falkowski και οι μαθητές της ήταν αγκαλιασμένοι και έκλαιγαν μέσα στην ντουλάπα, μέχρι να εμφανιστούν άτομα της ομάδας SWAT (ειδικών δυνάμεων) και να τους απεγκλωβίσουν. Και οι 20 βγήκαν από τη ντουλάπα ασφαλείς. Αφού επικροτήθηκε από τους πάντες για την άμεση αντίδρασή της που έσωσε τα παιδιά, η Falkowski απάντησε, ότι όλο το προσωπικό του σχολείου έχει προετοιμαστεί για ένα τέτοιο ακριβώς ενδεχόμενο, ακριβώς γιατί «η αμερικανική κυβέρνηση μας έχει απογοητεύσει», όπως ήταν τα ακριβή της λόγια.


Lockdown drill

Η «προετοιμασία» στην οποία η Falkowski αναφέρθηκε είναι η λεγόμενη Lockdown drill (Άσκηση Πρωτοκόλλου Έκτακτης Ανάγκης, με μία πρόχειρη μετάφραση στα ελληνικά), η οποία λαμβάνει χώρα σε όλα τα σχολεία της Αμερικής.

Το Πρωτόκολλο Έκτακτης Ανάγκης σκοπό έχει να αποτρέψει την δραπέτευση ατόμων από έναν χώρο και διατάσσεται από κάποιον επικεφαλής –στόχος του είναι η προστασία των ατόμων αυτών. Στο σχολικό πλαίσιο, οι πόρτες παραμένουν κλειδωμένες και όλοι οι μαθητές και το προσωπικό πρέπει να παραμείνουν στη θέση τους, τη στιγμή που ανακοινώνεται το lockdown. Τα παράθυρα καλύπτονται και οι μαθητές καλούνται να μείνουν μακριά από αυτά. Στα σχολεία της Αμερικής τα lockdown drills έχουν καθιερωθεί από τις αρχές του 2000, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2001, και κάθε χρόνο αλλάζουν, ανάλογα με τις τραγικές εξελίξεις, οι οποίες δυστυχώς τείνουν να γίνουν καθημερινότητα.

Τι κάνει ένα μικρό κορίτσι πάνω στη λεκάνη της τουαλέτας;

Την παραπάνω φωτογραφία πόσταρε πριν από δύο χρόνια η μαμά Stacey Wehrman Feeley στη σελίδα της στο Facebook. Όπως γράφει στο post της:

«Τράβηξα αυτή τη φωτογραφία γιατί αρχικά μου φάνηκε αστεία. Σκόπευα να τη στείλω στον άνδρα μου, δείχνοντάς του τι σκάρωνε πάλι η σκανδαλιάρα 3 ετών κόρη μας. Ωστόσο, όταν η ίδια μου εξήγησε τι έκανε… λύγισα. Εξασκούνταν για ενδεχόμενο Lockdown, όπως της είχαν μάθει να κάνει στον παιδικό σταθμό που πήγαινε. Στην άσκηση του σταθμού, έδειξαν στα παιδιά τι πρέπει να κάνουν, σε περίπτωση που ένας δολοφόνος μπει στο σχολείο τους και εκείνα τύχει να βρίσκονται στο μπάνιο. Αυτόματα εκείνη τη στιγμή οποιαδήποτε έννοια αθωότητας πίστευα πως κατείχε η 3χρονη κόρη μου… εξαφανίστηκε.

Πολιτικοί –κοιτάξτε. Αυτό είναι δικό σας παιδί, ένα από τα παιδιά σας, τα εγγόνια σας, η επόμενη γενιά… παιδιά που θα ζήσουν και μεγαλώσουν σε αυτόν τον κόσμο σύμφωνα με τις δικές αποφάσεις. Παιδιά 3 ετών που κρύβονται στις τουαλέτες, πάνω στις λεκάνες. Υπάρχει κάτι πιο δύσκολο; Προσπαθούν να παραμείνουν ακίνητα, βουβά για όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται, προσέχοντας μη γλιστρήσουν και πέσουν! Μην τα δει ο δολοφόνος!»

Η μαμά γράφει πολλά ακόμα στο post της, τονίζοντας την ανάγκη να περιοριστεί η οπλοφορία και οπλοχρησία στην Αμερική και δεν είναι τυχαίο ότι αυτό έχει λάβει δεκάδες χιλιάδες Likes και κοινοποιήσεις.

Δεν θα αναλυθούμε στο ζήτημα της οπλοφορίας και οπλοχρησίας στην Αμερική, το οποίο είναι από μόνο του… παρανοϊκό (να θυμίσουμε ότι χθες συνελήφθη στην Καλιφόρνια ένας ακόμα 17χρονος με μίνι οπλοστάσιο στο σπίτι του, ο οποίος σκόπευε να επιτεθεί στο Λύκειο που φοιτούσε –την ίδια ώρα ο Τραμπ ανακοίνωνε: «Αν είχαμε έναν δάσκαλο που ήταν πεπειραμένος στα όπλα, θα μπορούσε κάλλιστα να τερματίσει την επίθεση πολύ γρήγορα»).
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ