2018-02-25 18:27:17
Φωτογραφία για Εγκεφαλικό: Tips για να μειώσετε τον κίνδυνο!
Το εγκεφαλικό είναι ένα ιατρικό πρόβλημα γύρω από το οποίο επικρατούν διάφοροι μύθοι Ένας από τους πιο δημοφιλείς είναι ότι δεν προλαμβάνεται. Αυτό όμως δεν ισχύει αφού είναι στο χέρι σας να κάνετε αλλαγές στον τρόπο ζωής που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο.

Παράγοντες κινδύνου αποτελούν:

η υψηλή αρτηριακή πίεση, ο διαβήτης και η υψηλή χοληστερόλη. Τι να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο

Γνωρίστε τους αριθμούς σας

Στο πλαίσιο αυτό διατηρήστε την αρτηριακή πίεση χαμηλή.

Η υψηλή αρτηριακή πίεση ασκεί συνεχή πίεση στα τοιχώματα των αρτηριών. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία αυξάνεται ο κίνδυνος να φράξουν οι αρτηρίες και έτσι να συμβεί κάποιο εγκεφαλικό επεισόδιο.

Κάνοντας αλλαγές στον τρόπο ζωής σας θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε την αρτηριακή σας πίεση. Θα πρέπει επίσης να λαμβάνετε αντι υπερτασιακά φάρμακα κάθε μέρα.

Μετράτε καθημερινά την πίεση σας


Σταματήστε το κάπνισμα

Η διακοπή του καπνίσματος είναι ένα σημαντικό βήμα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να μειώσετε τον κίνδυνο ενός εγκεφαλικού επεισοδίου. Και τα οφέλη έρχονται γρήγορα - μόλις πέντε χρόνια μετά τη διακοπή του καπνίσματος, ο κίνδυνος για εγκεφαλικό επεισόδιο θα είναι ίδιος με εκείνη ενός μη καπνιστή.

Σίγουρα το εγχείρημα δεν είναι εύκολο . Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με το ποια μέθοδος διακοπής του καπνίσματος είναι κατάλληλη για εσάς.

Φάτε υγιεινά

"Ξεκινήστε με την αντικατάσταση υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τροφές με χαμηλά λιπαρά και αντικαταστήσετε τα υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη με τροφές όπως δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα, και λαχανικά», λέει η Τζούλια Renee Zumpano, RD, LD, διαιτολόγος στην Cleveland Clinic.

"Οι αλλαγές αυτές θα σας χαρίσουν αντιοξειδωτικά στοιχεία απαραίτητα για την καλή λειτουργία της καρδιάς. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ