2018-02-25 20:00:31
Φωτογραφία για Και όμως… το γέλιο βγήκε από τον παράδεισο!
«-Τι κάνεις εκεί αγάπη μου; -Ψάχνω το τηλεκοντρόλ. -Το έχασες;; -Όχι, παίζουμε κρυφτό…». Δεν ξέρω αν σας έκανε να γελάσετε ή όχι; Το θέμα είναι ένα. Το γέλιο κάνει καλό. Και όχι μόνο στον ψυχολογικό τομέα ειδικά για τις… περίεργες εποχές που ζούμε, αλλά και όσον αφορά την υγεία και το σώμα μας, σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς.

Επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν ότι το γέλιο μειώνει τις ορμόνες του στρες, όπως η κορτιζόλη και η αδρεναλίνη και αυξάνει τις ορμόνες της χαράς και της ευχαρίστησης, όπως οι ενδορφίνες. Μας χαλαρώνει, μας ενεργοποιεί, ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, δυναμώνει την καρδιά, μας κάνει πιο ανθεκτικούς στις ιώσεις και μειώνει τον πόνο. Με λίγα λόγια είναι το καλύτερο δωρεάν φάρμακο και μάλιστα χωρίς παρενέργειες. Επίσης, μειώνει την πίεση, το άγχος και παράλληλα αυξάνει την ευκαμψία των μυών.

Πολλά είναι οφέλη για την καρδιά του ανθρώπου που γελάει στη ζωή του
. Και αυτό γιατί οι ουσίες που εκκρίνει ο εγκέφαλος χαλαρώνουν τα αγγεία, με αποτέλεσμα να ρυθμίζεται καλύτερα η πίεση. Παράλληλα, βελτιώνεται η ισορροπία του νευρικού συστήματος και αντιμετωπίζονται με καλύτερο τρόπο οι αρρυθμίες. Σύμφωνα μάλιστα με τους ειδικούς, η πτώση της πίεσης σε υπερτασικούς που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στην καλή ψυχική κατάσταση. Το γέλιο, πέρα από τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης εμφραγμάτων, περιορίζει και τη βαρύτητά του και συμβάλλει στην αποφυγή της καρδιακής ανεπάρκειας.

Την ίδια στιγμή γελώντας, τονώνεται το αναπνευστικό σύστημα. Η αναπνοή μας γίνεται πιο βαθιά και έτσι ταυτόχρονα οξυγονώνονται καλύτερα οι μύες του προσώπου, τα όργανα και γενικότερα ο οργανισμός μας.

Τέλος, υποστηρίζεται ότι το γέλιο μας γυμνάζει και μας χαρίζει ομορφιά. Από μια χρησιμοποιούμε λιγότερους μύες όταν γελάμε, από ότι όταν κατσουφιάζουμε και έτσι κάνουμε λιγότερες ρυτίδες. Και από την άλλη, κατά την διάρκεια του γέλιου οι μύες του στομάχου συστέλλονται και διαστέλλονται, είναι κατά κάποιο τρόπο σαν να κάνουμε κοιλιακούς! Με λίγα λόγια γελάτε γιατί χανόμαστε!!!

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ