2018-02-26 17:45:21
Φωτογραφία για Χαρακόπουλος σε Τόσκα: Κλείνετε τα μάτια στην εγκληματικότητα στα ΑΕΙ
«Οι απαντήσεις που λαμβάνουμε από την κυβέρνηση στα ερωτήματα που θέτουμε για την πρωτοφανή ανομία που επικρατεί στα Πανεπιστήμια, αποδεικνύουν ότι οι κυβερνώντες

συνεχίζουν εσκεμμένα να ‘‘κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου’’. Οι αρμόδιοι υπουργοί κλείνουν ερμητικά τα μάτια απέναντι στις σοβαρές καταγγελίες για το καθεστώς τρόμου που επικρατεί στα ΑΕΙ, λόγω του υποτιθέμενου νόμου για το άσυλο. Αυτό ισχύει και με τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Τόσκας για την Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου, την ζοφερή κατάσταση της οποίας όλη η ελληνική κοινωνία πληροφορήθηκε μετά τα όσα ενυπόγραφα δήλωσε καθηγητής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Προφανώς, για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το μείζον εξακολουθεί να παραμένει η υπεράσπιση των προστατευόμενων, απ’ αυτήν, συλλογικοτήτων και των ιδεοληπτικών της εμμονών και όχι των φοιτητών, των διδασκόντων και των απλών πολιτών». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ
. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την απάντηση που έλαβε από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα, σε σχετική ερώτηση που του είχε θέσει για την εγκληματικότητα εντός των ορίων της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου και έπειτα από τις καταγγελίες του καθηγητή κ. Μάνου Στεφανίδη.

Στην απάντησή του ο κ. Τόσκας αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «κατ’ εφαρμογή του Προγράμματος Αντεγκληματικής Πολιτικής, η περιοχή του διαλαμβανόμενου στην ερώτηση πολεοδομικού συγκροτήματος έχει ενταχθεί στον επιχειρησιακό σχεδιασμό αστυνόμευσης των αρμόδιων Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (Γ.Α.Δ.Α.), η οποία συντελείται μέσω στοχευμένων και συστηματικών δράσεων (24ωρες περιπολίες και εντατικοί έλεγχοι πέριξ των πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων), με σκοπό την πρόληψη των όποιων έκνομων ενεργειών, την τήρηση της νομιμότητας και την ουσιαστική διαχείριση των κάθε μορφής αναφυόμενων ζητημάτων αστυνομικής φύσης.

Ενδεικτικά δε της συνολικής δραστηριότητας των προαναφερόμενων αστυνομικών Υπηρεσιών, τόσο στην εν λόγω περιοχή, όσο και στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, αναφέρονται μερικές σημαντικές επιτυχίες τους, όπως αποτυπώνονται στα από 29 & 02-01¬2018 και 08-11, 21-09 & 23-02-2017 Δελτία Τύπου του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Αττικής (www.astynomia.gr), οι οποίες αποδεικνύουν έμπρακτα τόσο την αποφασιστικότητα, όσο και την αποτελεσματικότητα της ακολουθούμενης στρατηγικής, των σχεδιαζόμενων επιχειρήσεων και της δράσης των αστυνομικών Αρχών.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, κάθε φορά που ενημερώνονται για παραβατικές συμπεριφορές ατόμων ή ομάδων προσώπων που πραγματώνουν την αντικειμενική υπόσταση αξιόποινης πράξης, εκδηλώνουν κάθε επιβαλλόμενη αστυνομική και δικονομική ενέργεια, ενημερώνοντας ταυτόχρονα τον αρμόδιο λειτουργό της οικείας Εισαγγελικής Αρχής, υπό τις κατευθύνσεις και εντολές του οποίου ενεργούν».
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ