2018-02-28 11:19:23
Φωτογραφία για Ο ψηφιακός μετασχηματισμός προτεραιότητα των τραπεζών
Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί προτεραιότητα για το 85% των τραπεζών παγκοσμίως το 2018, σύμφωνα με... έρευνα της Ernst and Young «Global Banking Outlook 2018».

Σύμφωνα με την έρευνα της EY, οι τράπεζες θεωρούν ως κρίσιμες παραμέτρους για τη βιώσιμη επιτυχία τους τις επενδύσεις στην τεχνολογία για την ενίσχυση της αποδοτικότητας, τη διαχείριση των αναδυόμενων κινδύνων και την αξιοποίηση των αναπτυξιακών ευκαιριών.

Η αντιμετώπιση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τις παγκόσμιες τράπεζες (89%) το 2018, αντικαθιστώντας τη διαχείριση των κινδύνων που συνδέονται με τη φήμη, τη συμμόρφωση και την κουλτούρα, η οποία, από κορυφαία προτεραιότητα πέρυσι, βρίσκεται φέτος στην έκτη θέση.

Η προσέλκυση, ανάπτυξη και διατήρηση του σωστού ανθρώπινου δυναμικού (83%) συγκεντρώνει, επίσης, σημαντικό μερίδιο της προσοχής, καθώς οι τράπεζες προσπαθούν να ενσωματώσουν στο προσωπικό τους στελέχη με εμπειρία στον κυβερνοχώρο, σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από έλλειψη σχετικών δεξιοτήτων.


Η έρευνα, η οποία καταγράφει τις απόψεις ανώτερων στελεχών από 221 τραπεζικά ιδρύματα από την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, τις αναδυόμενες αγορές και την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, αναδεικνύει την προσπάθεια των τραπεζών να καταστούν ψηφιακά ώριμες.

Κινητήριος δύναμη του μετασχηματισμού αυτού δεν είναι πλέον το ρυθμιστικό πλαίσιο, αλλά η ίδια η καινοτομία. Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, λίγες μόνο τράπεζες (19%) εκτιμούν ότι είναι σήμερα ψηφιακά ώριμες ή ότι πρωτοστατούν ψηφιακά, ωστόσο, το 62% φιλοδοξεί να πετύχει τον στόχο αυτό έως το 2020.

Όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα της έρευνας, ποσοστό 59% των τραπεζών, που συμμετείχαν στην έρευνα, προβλέπουν ότι ο προϋπολογισμός για επενδύσεις στην τεχνολογία θα αυξηθεί πάνω από 10% το 2018.

Μεταξύ των τραπεζών που αρχίζουν να επενδύουν ή αυξάνουν τις επενδύσεις τους στις νέες τεχνολογίες, ποσοστό 44% σχεδιάζουν να αγοράσουν τεχνολογία από τρίτους, ενώ μόνο 17% σκοπεύουν να αποκτήσουν την τεχνολογία μέσω εξαγοράς.

Ποσοστό 70% των τραπεζών επικαλούνται την ενίσχυση της ανταγωνιστικής τους θέσης, ως βασική αιτία για τις επενδύσεις στην τεχνολογία μέχρι το 2020.

Η ενίσχυση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και της ασφάλειας των δεδομένων αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τις τράπεζες, με ποσοστό 73% των τραπεζών να επενδύουν στην τεχνολογία για να μετριάσουν τις κυβερνο-απειλές, χαρακτηρίζοντας την ενισχυμένη ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και τα δεδομένα ως επιχειρηματική προτεραιότητα.Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ