2018-02-28 13:14:47
Φωτογραφία για Κουκουλοφόροι έκαναν «γυαλιά καρφιά» δέκα καταστήματα στην Ερμού [Εικόνες]
Οι χθεσινοί βανδαλισμοί σχετίζονται με την υπόθεση του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου, όπως η επίθεση στο Α.Τ. Καισαριανής  τα ξημερώματα της Δευτέρας,  η διαμαρτυρία έξω από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, αλλά  και η κατάληψη στις φυλακές του Κορυδαλλού το περασμένο Σάββατο.

Δέκα σπασμένα καταστήματα στην οδό Ερμού -ίσως τον πιο πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο της Αθήνας – άφησαν «στο πέρασμά τους» οι κουκουλοφόροι.                         

Στη 01:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης πραγματοποίησαν καταδρομική επίθεση με βαριοπούλες στα χέρια.

Την ώρα της επίθεσης έβρεχε - κάτι που βοήθησε τους δράστες να μην γίνουν άμεσα αντιληπτοί - ενώ τα καταστήματα που χτυπήθηκαν βρίσκονται πέριξ της Καπνικαρέα, στη μέση περίπου του πεζοδρόμου της Ερμού. Η καταδρομική ενέργεια εκτιμάται ότι διήρκησε περίπου δύο λεπτά.

Η Αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές αλλοδαπών, οι οποίοι δεν είχαν σχέση με την ενέργεια και αφέθηκαν ελεύθεροι.


Στα υψηλά κλιμάκια της Αστυνομίας επικρατεί έντονος προβληματισμός, καθώς οι δράστες κατάφεραν να σπάσουν καταστήματα στην «καρδιά» της πόλης, στη «βιτρίνα» του εμπορικού κέντρου, και να διαφύγουν χωρίς επί της ουσίας να τους καταδιώξει κανείς.

Σήμερα Τετάρτη η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε επιφυλακή και για άλλα χτυπήματα, τόσο διότι το κλίμα είναι τεταμένο από την απεργία πείνας του έγκλειστου στις φυλακές Κώστα Γιαγτζόγλου όσο και γιατί είναι ημέρα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου είχε συλληφθεί την 28η Οκτωβρίου έξω από σπίτι-κρησφύγετο με εκρηκτικά στο κέντρο της Αθήνας και μερικά μόλις εικοσιτετράωρα αργότερα, το βράδυ της 6ης Νοεμβρίου, τα μέλη της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα» είχαν πραγματοποιήσει επίθεση - απάντηση, ανοίγοντας πυρ με καλάσνικοφ κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ στην οδό Χαρ. Τρικούπη.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο ομάδα αντιεξουσιαστών προκάλεσε σε περισσότερα από 67 καταστήματα επί της οδού Ερμού μεγάλες ζημιές.

Η ομάδα των αντιεξουσιαστών, με αφορμή την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης της Ηριάννας, είχε σπάσει βιτρίνες και εισόδους αρκετών καταστημάτων καθώς και δύο ATM κοντά στον σταθμό Μοναστηράκι.
eglimatikotita
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ