2018-02-28 16:17:13
Φωτογραφία για Σε συναγερμό οι ΕΔ – Συνεχίζονται οι ασκήσεις των τουρκικών δυνάμεων στον Έβρο – Στρατιωτικές μονάδες επιθεωρεί εσπευσμένα ο διοικητής του Δ’ΣΣ
Τρίτη ημέρα των μεγάλων  τουρκικών ασκήσεων με ισχυρές δυνάμεις της 1ης στρατιάς, οι οποίες  πραγματοποιούν ασκήσεις αρμάτων μάχης και  μηχανοκίνητου πεζικού, με τρόπο «διαφορετικό»…. από κάθε άλλη φορά , έφερε εσπευσμένα τον διοικητή του Δ’ σώματος στρατού Αντιστράτηγο Γ.Καμπάς να υλοποιεί «επιθεώρηση στις μονάδες της παραμεθορίου».

Στην ουσία ο διοικητής του σώματος παρακολουθεί τους Τούρκους για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι, …τι ακριβώς κάνουν οι νέο-οθωμανοί στην περιοχή εδώ και τρεις ημέρες.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Thrakinea.gr στην απέναντι πλευρά συγκεντρώθηκαν και σήμερα αρκετά μεγάλες μονάδες αρμάτων μάχης και μηχανοκίνητου πεζικού με πλήθος αρμάτων leopard-2 , ΤΟΜΑ , ΤΟΜΠ και αυτοκινούμενο πυροβολικό , σε μια προσπάθεια να επιδείξουν «ισχύ» στην ελληνική πλευρά, η οποία σαφώς ανησύχησε και προσπαθεί να διερευνήσει τις προθέσεις και τις κινήσεις των Τούρκων , στον Έβρο .


Το εξοργιστικό είναι ότι οι Τούρκοι διεξάγουν ασκήσεις σε διάφορα σημεία του ποταμού Έβρου,  θέλοντας να δείξουν πιθανόν ότι «μπορούν» να κτυπήσουν ταυτόχρονα σε πολλά και διαφορετικά σημεία την ελληνική μεθόριο με πολύ μεγάλες δυνάμεις .

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα οι Έλληνες επιτελείς παρακολουθούν για πρώτη φορά μιας τέτοιας έντασης άσκηση από τόσο ισχυρές και μεγάλες σε αριθμό τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Η ελληνική πλευρά έθεσε όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις σε συναγερμό τις ελληνικές μονάδες. Μιλάμε για  μονάδες τεθωρακισμένων, μηχανοκίνητου  πεζικού και αυτοκινούμενου πυροβολικού.   

Ποιες είναι οι προθέσεις των Τούρκων και ποιες οι κινήσεις τους προς το παρόν είναι «άγνωστο» , αλλά  παρακολουθούνται στενά από το ελληνικό Πεντάγωνο στο οποίο σήμανε συναγερμός από χθες το βράδυ , λόγω της πληθώρας των Τούρκων.

Χθες επίσης  η Τουρκία προχωρώντας σε μια απίστευτη πρόκληση η οποία όμως περιείχε ένα σαφέστατο πολεμικό μήνυμα προς Ελλάδα-Κύπρο, προκάλεσε στον κυπριακό ΕΕΧ .

 Η Τουρκία έστειλε διαδοχικά δύο ζεύγη μαχητικών αεροπλάνων F16 να κάνουν για περισσότερο από μία ώρα, γύρο του νησιού, με σοβαρές παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας .

Τέσσερα τουρκικά μαχητικά μπήκαν στον εναέριο χώρο της Κύπρου από την περιοχή της Καρπασίας, και  με προκλητικές πτήσεις πέρασαν στα νότια παράλια του νησιού φτάνοντας στα ανοικτά σε απόσταση μέχρι και 100 χιλιόμετρα περίπου στην θάλασσα πετώντας σε ύψος περίπου 6.000 έως 7.000 μέτρων.

Πρόκειται για μια καθαρά ψυχολογική κίνηση για να θυμίσουν τον «Αττίλα».

Τα δύο ζεύγη F16, ακολούθησαν περίπου την ίδια πορεία και πέρασαν πάνω από τα τεμάχια 3, 6, 7 και 8, αλλά και πάνω από περιοχές όπου πλέουν πολεμικά πλοία της Τουρκίας και όχι μόνο.

Σκοπός του Ερντογάν και της Άγκυρας  είναι  σαφώς η άσκηση «ψυχολογικής βίας» στην Αθήνα , ώστε να υποκύψει στις απαιτήσεις τους στο Αιγαίο και την Κύπρο…αλλά το μόνο που θα πετύχουν «σκάβοντας τον δικό μας λάκκο οι Τούρκοι είναι να πέσουν μέσα οι ίδιοι». 

ΠΗΓΗ: https://www.pentapostagma.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ