2018-02-28 19:38:16
Φωτογραφία για Αγορά μαχητικών F-35B για αεροπλανοφόρο εξετάζει η Άγκυρα
Πλοία αμφίβιων αποστολών, που θα ναυπηγηθούν έως το 2021, καθώς και μεγάλο αεροπλανοφόρο το 2030, θέλει να αποκτήσει η Τουρκία. 

ΑΓΚΥΡΑ. Την αγορά υπερσύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών F-35B εξε­τάζει η τουρκική αεροπορία, ενόψει της ναυπήγησης αεροπλανοφόρου μέσα στην ερχόμενη 15ετία. 

Η ικανότητα των F-35B για κά­θετη απογείωση και προσγείωση καθιστά τα αεροσκάφη αυτά ιδανικά για επάνδρωση του μεγάλου πλοίου αμφίβιων αποστολών της Τουρκίας, που θα αναλάβει υπηρεσία εντός του 2021. Το νέο σκάφος θα ονο­μαστεί «TCG Ανατολή», σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet. 

Η τουρκική πολεμική αεροπορία σχεδιάζει έτσι να εκσυγχρονίσει τον στόλο αεροσκαφών της συμμετέχοντας στο πρόγραμμα κατασκευής του F-35B, στο οποίο συ­νεργάζονται εκτός των ΗΠΑ, και άλλα νατοϊκά κράτη όπως η Ολλαν­δία, η Βρετανία και η Ιταλία. 

F-35A 

Η Άγκυρα έχει ήδη συμφωνήσει στην αγορά αεροσκαφών F-35A, τα οποία απογειώνονται και προσγει­ώνονται σε συμβατικούς διαδρόμους. Το ενδιαφέρον του τουρκικού πολεμικού ναυτικού για νέα σκάφη αμφίβιων αποστολών και αεροπλα­νοφόρο καθιστά μονόδρομο την αγορά του F-35B. Την ίδια στιγμή, η τουρκική ναυτική ισχύς πολλαπλασιάζεται, με την αξιοποίηση ναυστάθμων σε χώρες όπως η Σο­μαλία και το Κατάρ. 


Σε επίσκεψη δημοσιογράφων της Hurriyet στον ναύσταθμο του Πατάξεντ στο Μέριλαντ, τόπο δοκιμών του F-35, τα νέα αεροσκάφη αποδεικνύονται ιδανικά για χρήση σε αεροπλανοφόρα. Ο επικεφαλής αεροναυπηγός του F-35, Αντριου Μακ, είπε μιλώντας στην τουρκική εφη­μερίδα: «Τα αεροσκάφη αυτά είναι πολύ ασφαλή. Είναι επίσης πολύ εύκολα στον χειρισμό, χάρη στις υψηλής ευκρίνειας απεικονίσει, τις οποίες διαθέτει ο χειριστής. Οι χειριστές F-16 χρειάζονται τέσσερις εβδομάδες θεωρητικών μαθημάτων και δύο εβδομάδες πρακτικής. Το F-35 απαιτεί μόνο μισή ώρα στον προσομοιωτή για να μάθει κάποιος να το προσγειώνει κάθετα». 

Ερωτηθείς για την περυσινή αναστολή του προγράμματος δοκιμών του F-35 μετά την καταγραφή κρου­σμάτων λιποθυμίας εν πτήσει με­ταξύ των χειριστών του, ο Μακ εξη­γεί ότι το πρόβλημα υποξίας, που εμφάνισαν κάποιοι χειριστές αντι­μετωπίστηκε με την τοποθέτηση νέων, ισχυρότερων συσκευών παροχής οξυγόνου. 

«Το πρόβλημα αυτό επηρέασε αρνητικά το πρόγραμμά μας για μικρό χρονικό διάστημα. Το μυ­στήριο δεν έχει λυθεί ακόμη εντελώς», λέει ο Μακ. 

Α.Ρ. 

(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ-28/02/2018 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ