2018-03-01 08:16:09
Φωτογραφία για Κανένας γιατρός δεν ενδιαφέρθηκε για τις 16 θέσεις των οικογενειακών γιατρών Στο Ν. Λασιθίου
Κανένας γιατρός δεν ενδιαφέρθηκε στο νομό Λασιθίου για τις 16 θέσεις των οικογενειακών γιατρών που είχαν προκηρυχθεί από τον ΕΟΠΥΥ. Η αξιολόγηση της πληρότητας των φακέλων με τα δικαιολογητικά των υποψηφίων έληξε κι όπως αποδείχθηκε από τον έλεγχο, ο νομός Λασιθίου κατάφερε να αποσπάσει μηδενικό ενδιαφέρον για την προκήρυξη.

anatolh.com

Αναλυτικά για το νομό Λασιθίου είχαν προκηρυχθεί επτά θέσεις ιατρών ειδικότητας Γενικής Ιατρικής ή Παθολόγων από τις οποίες πέντε θέσεις για την περιοχή Αγίου Νικολάου και δύο θέσεις για την περιοχή Ιεράπετρας.

Επίσης, είχαν προκηρυχθεί εννέα θέσεις ειδικότητας Παιδιάτρων από τις οποίες τέσσερις θέσεις για την περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου, δυο θέσεις για την περιοχή της Σητείας και τρεις θέσεις για την περιοχή της Ιεράπετρας.

Οι παραπάνω θέσεις είχαν κριθεί με βάση την πληθυσμιακή κάλυψη που θα προσέφεραν σε κάθε περιοχή με βάση τις υφιστάμενες ανάγκες του πληθυσμού αλλά και σε συνδυασμό με τις υγειονομικές δομές που λειτουργούν σε κάθε περιοχή παρέχοντας πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας (Κέντρα Υγείας κλπ.).


«Δυστυχώς, όπως μας πληροφόρησε η κεντρική Υπηρεσία δεν υπήρξε ενδιαφέρον από γιατρούς στο νομό Λασιθίου κι έτσι δεν προχωρεί η διαδικασία. Αν και αρχικά ο νομός Λασιθίου δεν είχε συμπεριληφθεί στην προκήρυξη, υπήρξε τροποποίηση μετά από αίτημα που έγινε στον ΕΟΠΥΥ από εμάς και υποστηρίχθηκε από τον κυβερνητικό βουλευτή κ. Θραψανιώτη κι έτσι εγκρίθηκαν οι παραπάνω θέσεις, οι οποίες δεν θα καλυφθούν τώρα», επεσήμανε ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΠΥΥ Λασιθίου Γιάννης Κάβαλος.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι 70.000 περίπου ασφαλισμένοι του νομού Λασιθίου θα πρέπει να πληρώνουν τους γιατρούς που επισκέπτονται στα ιατρεία τους ακόμα και για απλές καθημερινές πράξεις, όπως η συνταγογράφηση των φαρμάκων, με τιμές που κυμαίνονται από 5 έως 10 ευρώ, ενώ θα μπορούσαν να μην επιβαρύνονται με την συγκεκριμένη δαπάνη, εάν υπήρχε εκδήλωση ενδιαφέροντος και συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ