2018-03-01 08:31:31
Φωτογραφία για Σαρώνουν και τα νοσοκομεία για μίζες σε φάρμακα-προμήθειες! Όλες οι πληροφορίες
Πέμπτη 1 Μάρτιος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Στα νοσοκομεία επεκτείνονται οι έρευνες για την αναζήτηση στοιχείων για μίζες

Από κόσκινο θα περάσουν και τα δημόσια νοσοκομεία προκειμένου να βρεθούν στοιχεία που ενδεχομένως να προδίδουν παράνομη συμπεριφορά για φάρμακα αλλά και προμήθειες, λένε έγκυρες πηγές του HealthReport.gr.

Ειδικότερα η κυβέρνηση μετά την αναζήτηση στοιχείων για την υπόθεση Novartis σε διάφορους φορείς, έχει αποφασίσει να σαρώσει και τα δημόσια νοσοκομεία ώστε να βρεθούν πιθανά στοιχεία για παράνομη διακίνηση φαρμάκων σε υψηλές τιμές είτε σε μεγαλύτερες ποσότητες από ότι χρειάζονταν.

Μάλιστα φαίνεται πως η υπόθεση θα φθάσει μακριά καθώς όπως έλεγαν υψηλόβαθμα στελέχη στο HealthReport.gr, θα σαρωθεί όλο το ΕΣΥ για να βρεθούν στοιχεία για φάρμακα αλλά και άλλα υλικά. Τα πιο πρόσφατα στοιχεία πάντως φαίνεται ότι βρέθηκαν στον ΕΟΦ. Δείτε ΕΔΩ τι έγινε: “Αιφνίδια «εισβολή» ελεγκτών στον ΕΟΦ για την υπόθεση Novartis! Αποκλειστικές πληροφορίες”


“Σκανάρισμα” και για τις προμήθειες

Στο μεταξύ όμως τα νοσοκομεία μπαίνουν στο στόχαστρο των ελέγχων όχι μόνο για τα φάρμακα αλλά και για τα αναλώσιμα υλικά, σημειώνουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr.

Με βάση τις οδηγίες που έχουν δοθεί στους ελεγκτές, το σκανάρισμα θα πρέπει να είναι σαρωτικό σε ότι αφορά τις τιμές των προμηθειών, τις συμβάσεις αλλά και τις ποσότητες. Άλλωστε κυβερνητικοί αξιωματούχοι θεωρούν βέβαιον ότι ακόμη και σήμερα κάποιοι κατορθώνουν και πλουτίζουν μέσα από το δημόσιο σύστημα υγείας με υπερτιμολογήσεις αλλά και άλλες μεθόδους.

Όπως τονίζουν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη στο HealthReport.gr, η κυβέρνηση σκοπεύει να αξιοποιήσει στο έπακρο το θέμα της “εκκαθάρισης” του τομέα της υγείας, καθώς έχει αποδειχθεί και μέσω μυστικών ερευνών ότι ευνοεί το κοινωνικό της προφίλ.

Στην αναζήτηση πάντως των στοιχείων ειδικά για τις προμήθειες φαίνεται ότι θα συμβάλει και η νεοσυσταθείσα Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας η οποία στελεχώθηκε πρόσφατα.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ