2018-03-01 10:21:15
Φωτογραφία για 7 πράγματα που έμαθα μεγαλώνοντας αγόρια
7 πράγματα που έμαθα μεγαλώνοντας αγόρια

Είμαι αγορομάνα. Μεγαλώνω 3 γιους, που είναι 16, 14 και 11 ετών.

Μέσα από τα χρόνια, έχω ρωτήσει πολλά πράγματα σε ανθρώπους που εμπιστεύομαι και σέβομαι. Ειδικά σε γονείς με γιους. Πρόσφατα, μερικοί ρώτησαν εμένα σχετικά με την ανατροφή των αγοριών. Τι παράξενο συναίσθημα είναι να σε ρωτάνε, ενώ τόσα χρόνια ρωτούσες εσύ!

Λοιπόν, εδώ είναι μερικά πράγματα που έχω μάθει από τα αγόρια μου. Μερικά από αυτά τα πράγματα μπορεί να λειτουργούν και με τα κορίτσια, αλλά να θυμάστε ότι γράφω αυτόν τον κατάλογο από την προοπτική μιας αγορομάνας Αγκαλιάστε τα αγόρια σας αντί να εύχεστε να είχατε την κόρη των ονείρων σας. Υπάρχουν μερικά πράγματα στη ζωή για τα οποία απλά δεν έχουμε απαντήσεις και αυτό είναι ένα από αυτά. Μερικοί άνθρωποι έχουν αγόρια. Μερικοί άνθρωποι έχουν κορίτσια. Μερικοί άνθρωποι έχουν και τους δύο. Σε όποια κατηγορία κι αν βρίσκεστε, να την αγαπήσετε και να είστε ευγνώμονες!


Τα μαξιλάρια σε ένα νοικοκυριό με αγόρια πετιούνται συχνά και αγοράζονται καινούρια. Θα χρησιμοποιηθούν ως όπλα – επομένως, δεν θα διαρκέσουν πολύ. Το νήμα θα ξετυλίξει και το γέμισμα θα γίνει άμορφο. Είτε προγραμματίζετε να αγοράζετε νέα κάθε χρόνο είτε εξοικονομείτε χρήματα για το επιπλέον φαγητό που θα χρειαστεί να αγοράσετε για να ταΐσετε τα αγόρια που χαλάνε τα μαξιλάρια σας.

Μιλώντας για τρόφιμα, τα αγόρια που μεγαλώνουν τρώνε πολύ. Μιλάω για τεράστια χάμπουργκερ, ολόκληρες συσκευασίες γλυκών και λίτρα σοκολατούχου γάλακτος. Κρατήστε πολλά φαγητά στο σπίτι και θα έρθουν στο σπίτι για φαγητό. Θα φέρουν επίσης φίλους και θα σας αρέσει, γιατί θα ξέρετε πού βρίσκονται οι γιοι σας.

Αφήστε τους να σας πειράξουν. Δεν με κακό τρόπο, αλλά με παιχνιδιάρικο τρόπο. Γελάστε μαζί, και αφήστε τους να γελάσουν μαζί σας –  έτσι δένονται τα αγόρια. Ήξερα ένα αγόρι που ανακάτευε τα μαλλιά της μαμάς του όταν έρχονταν ή έφευγε από το σπίτι. Εκείνη προσποιούνταν οτι θύμωνε, αλλά φυσικά το λάτρευε. Ήταν το παιχνίδι τους. Αυτή ήταν η εκδοχή του για μια εφηβική αγκαλιά, και με σοφία η μητέρα του επέλεξε να την λάβει ως τέτοια.

Λάβετε τα κομπλιμέντα τους, ανεξάρτητα από το πώς αισθάνεστε για τον εαυτό σας. Είναι μια μεγάλη υπόθεση για ένα αγόρι να κάνει κομπλιμέντο στη μαμά του. Εκείνη τη στιγμή, σε προσέχει. Σταματάει να είναι εγωκεντρικός. Αυτό είναι το είδος του ανθρώπου που ελπίζετε να αναθρέψετε, οπότε μην το καταπνίγετε ενώ εκπαιδεύεται.

Διδάξτε τους την καταγωγή τους. Όταν τα αγόρια μου έπρεπε να φτιάξουν ένα οικογενειακό δέντρο για ένα σχολικό πρόγραμμα, τους βοήθησα να φτάσουν πίσω στην καταγωγή μας όσο μπορούσα. Αυτή τη στιγμή δεν τους νοιάζει από πού προήλθαν. Μπορεί να μην ενδιαφέρονται ακόμη και όταν μεγαλώνουν. Αλλά αν έχει καταγραφεί και μεταβιβαστεί στην επόμενη γενιά, θα έχω κάνει το ρόλο μου για να διατηρήσω τις μνήμες εκείνων που ήρθαν πριν απο μας. Μια μέρα, αυτό μπορεί να έχει σημασία για αυτούς. (Ή στις συζύγους τους!)

Βρείτε ένα χόμπι που μπορείτε να μοιραστείτε με τα αγόρια σας. Στην οικογένειά μας, εγώ και τα αγόρια μου αγαπάμε το ποδόσφαιρο. Παρακολουθούμε παιχνίδια και παίζουμε σε ένα φανταστικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου με την εκτεταμένη οικογένειά μου. Είναι ο τρόπος μας να συνδεθούμε. Επίσης, αφήστε τους να έχουν ένα χόμπι με τον μπαμπά τους. Δείξτε ενδιαφέρον για αυτό που τους ενδιαφέρει, αλλά δώστε τους τον χρόνο τους. Ο σύζυγός μου και οι γιοι μας αγαπούν το σκάκι. Εγώ όχι. Οπότε τους δίνω το χρόνο τους και ακούω τις μάχες και τα στοιχήματα τους!

Η ανατροφή των αγοριών είναι αρκετά διασκεδαστική – απολαύστε την! Γιορτάστε το! Θα μεγαλώσουν και θα φύγουν πριν το καταλάβεις.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ