2018-03-01 11:25:44
Φωτογραφία για ΒΑΣ. ΝΤΟΥΜΑΣ: ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
«Το πρόβλημά μας είναι η περιπολία, η αποτροπή και η σύλληψη. Πρώτον μας λείπει κόσμος, δεν υπάρχει προσωπικό, έχει να γίνει πρόσληψη αστυφυλάκων και ειδικών φρουρών χρόνια και δεύτερον το προσωπικό που υπάρχει δαπανάται, κατασπαταλάται στη φύλαξη σταθερών στόχων», είπε ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, σχολιάζοντας το μπαράζ επιθέσεων από αντιεξουσιαστές. Μάλιστα, ο Βασίλης Ντούμας κατήγγειλε ότι η ''ΔΙΑΣ'', αν ήταν πέντε στη φρούρηση στόχων, έγιναν δέκα. Είναι καθηλωμένοι. Είναι σοβαρό το αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών».

Στο ερώτημα αν θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, απάντησε: «Αν ο κ. υπουργός δεν αποφασίσει να ενισχύσει το προσωπικό, να αποδεσμεύσει το προσωπικό από τους ειδικούς στόχους, να γυρίσουν στον τομέα, στον πολίτη, θα αλωνίζουν οι κακοποιοί». Ο ίδιος ανέφερε ότι «η Αστυνομία έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει και στρατηγικό σχεδιασμό και να κάνει αισθητή την παρουσία της στην αστυνόμευση αρκεί, όμως, να δοθεί η πολιτική εντολή να κινηθεί η Αστυνομία σε αυτά τα πλαίσια. Και μη ξεχνάμε πάντοτε ότι όλοι αυτοί που δρουν και αλωνίζουν έχουν ένα ορμητήριο και ένα καταφύγιο, τα άβατα. Κάθε Σαββατοκύριακο σπάνε και καίνε κατ’ έθιμο».


Σημειώνεται ότι μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων με στόχο υποκατάστημα τράπεζας, αλλά και αυτοκίνητα σημειώθηκε τη νύχτα σε διάφορα σημεία της Αττικής. Ειδικότερα, αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός, αποτελούμενος από έξι γκαζάκια, εξερράγη στις 02:45, στην είσοδο υποκαταστήματος τράπεζας, επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης, στο ύψος του Ελληνικού. Από την έκρηξη προκλήθηκαν φθορές στην πρόσοψη του υποκαταστήματος.

Παράλληλα άγνωστοι έβαλαν φωτιά και έκαψαν τέσσερα αυτοκίνητα, από τα μεσάνυχτα έως τις 05:00 τα ξημερώματα, σε διάφορες περιοχές. Συγκεκριμένα φωτιά εκδηλώθηκε σε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στις οδούς Κωνσταντινουπόλεως στα Άνω Λιόσια, Ηπείρου στην Αγία Βαρβάρα, Παναγίας Γρηγορούσης στο Μενίδι και Ωρομέδοντος στην Άνω Κυψέλη.

Η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Αργά χθες το βράδυ διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα, δέχθηκε επίθεση με μολότοφ από νεαρά άτομα που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Από την επίθεση δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός, ενώ προσήχθη ένα άτομο, το οποίο αργότερα αφέθηκε ελεύθερο.

Επίσης, καταδρομική επίθεση πραγματοποίησαν άγνωστοι δράστες, τα ξημερώματα, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Καισαριανή. Ειδικότερα, λίγο πριν από τις 04:00, οι δράστες έσπασαν την τζαμαρία των γραφείων, που βρίσκονται στην συμβολή των οδών Ούλεφ Πάλμε και Συβρισσαρίου, ενώ πέταξαν μέσα μια κροτίδα. Αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή, ενώ η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ